Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje z najboljšima slovenskima odbojkarjema na Ravnah – 7 in 14 sta zlati številki Raven na Koroškem

20. svetovno prvenstvo v odbojki je zaznamovala združena podpora slovenskih navijačev in italijanska reprezentanca, ki ima tudi v idealni postavi tri predstavnike; slovenska odbojkarska vrsta je zaključila na izjemnem četrtem mestu. Naši odbojkarji v boju za bronasto odličje niso bili kos Brazilcem, ki so v Areni Spodek v Katovicah slavili s 3:1 (18, 18, -22, 18). Naši fantje so s tem poskrbeli za največji uspeh slovenske odbojke.

K zgodovinskemu uspehu sta neizbrisno prispevala Tine Urnaut, kapetan izbrane vrste in Klemen Čebulj, ki ju je župan povabil na današnje srečanje na Občini Ravne na Koroškem, preden ju neodložljive obveznosti ponovno popeljejo v svet.

Zbrane je pozdravil kapetan slovenske odbojkarske reprezentance, četrte na svetu, Kotuljec Tine Urnaut, ki reprezentančni dres nosi že preko 15 let. Zaradi neodložljivih obveznosti naše odbojkarske vrste, ki so jih poti s Poljske vodile po svojih klubskih obveznostih, pa je zbranim opravičilo za odsotnost in kopico dobrih želja in spodbudnih misli za vse ravenske navijačice in navijače, namenil naš odbojkarski as z Brdinj, Klemen Čebulj, njegovo sporočilo med zbrane pa je prenesla njegova mama Janja Čebulj. 

Zadnje desetletje se je slovenska odbojka dvignila na raven najboljših, uspel ji je ogromen preskok do priključka reprezentancam kot so Italija, Poljska in Brazilija, prvih treh na letošnjem prvenstvu. Kapetan Tine Urnaut izpostavlja, da Sloveniji za večje dosežke zmanjka kvalitete, saj kakovost na dolgi rok ne laže. Igralci najboljših treh reprezentanc prvenstva imajo zaradi močnih državnih lig in odbojkarske tradicije veliko položeno že v zibelko. Nabor slovenskih mladeničev je veliko manjši kot tisti svetovnih prvakov Italijanov, a reprezentanti so po tekmi zagotavljali, da zlata generacija skupaj ostaja vsaj še do olimpijskih iger v Parizu.

Zadnjo tekmo za tretje mesto na svetovnem prvenstvu je slovenski selektor Gheorghe Cretu začel s svojo udarno zasedbo, ki jo sestavljajo podajalec Dejan Vinčić, korektor Tonček Štern, sprejemalca Klemen Čebulj in Tine Urnaut, srednja blokerja Alen Pajenk in Jan Kozamernik ter prosti igralec Jani Kovačič.

Srčni nastopi in izjemna predstava, ki so nam jo na letošnjem napetem svetovnem prvenstvu vse do vrha prikazovali naši reprezentanti, nas je še dodatno okrepila v duhu in povezala v ljubezni do odbojke. In na Ravnah je doma šport! Na Ravnah je doma odbojka!

Z zbranimi je svoje navdušenje nad popotnico odbojki, ki jo tovrstne predstave v lokalni skupnosti predstavljajo, delil predsednik Odbojkarskega kluba Fužinar SIJ Metal Ravne, David Slatinšek. Predsednik Zveze športnih društev Ravne na Koroškem ter trener Mitja Jež.

Naš športni ponos je z velikim veseljem pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je poudaril, da športniki utrjujejo sloves Raven na Koroškem kot mesta športa in prav odbojkarjem gre pripisati levji delež, da so ponesli naše ime in ugled širom po svetu. Vsem, ki jim kot zgledom sledimo – trenerjem, športnikom in njihovim vrednostnim sistemom, ki temeljijo na povezanosti, sodelovanju, pomoči in ekipnem duhu je izrekel iskreno zahvalo, da pišejo prihodnost Raven, ki si jih vsi želimo! »V občini Ravne na Koroškem imamo razvito športno rekreativno dejavnost in Ravne na Koroškem zasedajo vidno mesto na športnem zemljevidu Slovenije.  Že skoraj 95 let tudi z odbojko. Športniki iz občine, zastopane so praktično vse športne panoge, od iger z žogo do individualnih športnih panog, dosegajo vrhunske rezultate na državnem in v svetovnem merilu. Tako vemo, da naš trud in naložbe v športno infrastrukturo, v podporo klubom in njihovi strokovnosti ter ohranjanju visokega nivoja plejade možnosti, niso zaman. Za to! se je in se bomo trudili tudi naprej, za Ravne – mesto športa!«

Zbrane so pozdravili tudi upravičeno ponosni starši Janja Čebulj, ter Anita in spoštovani g. Adi Urnaut, naš častni občan. 
Tine Urnaut si je vzel čas tudi za podmladek - mlade ravenske odbojkarje in jim namenil kopico koristnih napotkov in obljubil podporo ter pomoč, ki se bodo ob vztrajnosti na treningih in s spoštljivim odnosom do odbojke, nedvomno obrestovali.


vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi