Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Sprejem plavalk Janje Šegel in Daše Tušek

V drugem največjem alžirskem mestu Oran so med 25. junijem in 5. julijem 2022 potekale 19. sredozemske igre, na katerih je v tem času nastopilo 54 slovenskih športnic in 85 športnikov v 21 športnih panogah, celotna odprava pa šteje 197 ljudi.

Na severu Afrike so bili tudi štirje Korošci, plavalki ravenskega Fužinarja Daša Tušek ter Janja Šegel, rokometaš Alen Skledar in boksar Nik Nikolov Veber.

V boksarski ring je v kategoriji do 63 kg  stopil Ravenčan Nik Nikolov Veber in s 3:0 v šestnajstini finala klonil proti Maročanu Abdelhaqu Nadirju.

Slovenska plavalka oziroma plavalka Plavalnega kluba (PK) Fužinar Ravne Janja Šegel je na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu osvojila zlato medaljo na 200 metrov prosto. Zmago si je priplavala z osebnim rekordom 1:56,68. Kasneje je Janja Šegel ponovno stala na stopničkah z medaljo, tokrat srebrno, ki jo je osvojila  na 100 metrov prosto. Zlato medaljo si je priplavala še v ekipi s Tjašo Pintar, Nežo Klančar in Katjo Fain v štafeti 4 x 200 metrov prosto in 4 x 100 metrov prosto. Šeglova se je vrnila domov s štirimi medaljami in to trikrat zlato in enkrat srebrno.

Njena klubska kolegica Daša Tušek je na 800 metrov prosto osvojila 6. mesto (8:56,97). V drugi disciplini, 400 metrov kravl, je Daši za malo spolzel finale. Končala je na 10. mestu.

Sprejem naših plavalk, Janje Šegel in Daše Tušek, ki sta zastopali Slovenijo na Sredozemskih igrah je potekal v četrtek, 7. 7. 2022, v sejni sobi Občine Ravne na Koroškem.

Vrhunskima plavalka in trenerju Matiji Medvešku je čestital predsednik Plavalnega kluba (PK) Fužinar Miran Kos. V imenu pokrovitelja  SIJ Ravne Systems je športnicama čestital Grega Paternoster. Janji, Daši in Matiji je izrekel čestitke tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Oglejte si tudi