Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe o izgradnji Mrežnega inkubatorja Koroška-MPIK 3

V sredo, 1. 7. 2020, je župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen podpisal pogodbo o Izgradnji Mrežnega inkubatorja Koroška-MPIK 3 z izbranim izvajalcem del podjetjem Vertikala-X d.o.o. Pogodbo je v imenu izvajalca podpisal direktor družbe Peter Šuler.

Objekt bo zgrajen na parceli št. 278 /5, k.o. 883 – Dobja vas. Zemljišče se nahaja med obstoječim proizvodnim objektom PST d.o.o na vzhodu in urejeno sortirnico odpadkov na zahodni strani parcele.

Predvidena je gradnja industrijskega objekta sestavljenega iz dveh lamel – vzhodnega in zahodnega dela objekta. V vsakem objektu so predvidene tri poslovno-industrijske enote, skupaj torej šest enot in dodaten energetski prostor, ki je skupen za vse enote. Med objektoma je predvidena dostopna in intervencijska pot, široka 5,0 m, ki vodi do parkirišča na severni strani objekta, kjer je predvidenih 26 parkirnih mest, od tega dva za invalide. Tlorisna velikost vzhodnega in zahodnega dela objekta je enaka, in sicer 29,72 m x 10,87 m z etažnostjo P + 1, skupaj torej 29,72 m x 34,60 m. Oba objekta bosta krita z dvokapno streho, z naklonom 10 stopinj, sleme bo vzporedno z daljšima stranicama in s plastnicami obstoječega terena.

Nova stavba bo na lokacijo umeščena tako, da upošteva dovoljene minimalne odmike od sosednjih zemljišč, na južni in vzhodni strani je pridobljeno soglasje za manjši odmik od predpisanega. Vhodov v objekt je več. Vsaka enota ima svoj industrijski in osebni vhod v pritličju, poleg teh dveh vhodov se kot dostavni vhod lahko koristi tudi okno v nadstropju. Razvrščeni so po daljši stranici posameznega objekta, ob predvideni dostopni poti. V pritličju so skladišča s stopnicami, v nadstropju pa delavnica s čajno kuhinjo, garderobe s sanitarijami in pisarne.

Naložbo sofinancira EVROPSKA UNIJA - Evropski sklad za regionalni razvoj - ESRR

Oglejte si tudi