Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
15°C
8°C
JUTRI
13°C
2°C

Srečno novo šolsko leto!

Drage prvošolke, prvošolci, učenke/-ci, dijaki/-nje, učitelji/-ce, ravnatelji/-ce in starši!

Prvi september je poseben dan, letošnji prav zagotovo na več načinov. Je prelomnica, ko smo vsi po malem polni dvomov, raznih skrbi, soočamo se s spremenjenim ritmom našega (doslej počitniškega) vsakdana in z velikimi upi čakamo na vrvež po šolskih hodnikih, učilnicah, igriščih.

Naj bo šolsko leto 2020/2021, kakorkoli že bo posebno – v prvi vrsti varno.

Pazimo nase, naj bodo varne vse vaše poti, ne le tiste v šolo, bodimo odgovorni do sebe in do drugih, spoštujmo priporočila NIJZ! Zdravje je naše največje bogastvo.

Bodimo radovedni – radovednost vedno pripelje do odkritij, naukov, znanja, ki so neprecenljivi, ker do nas niso 'prišli po bližnjici'.

Bodimo solidarni – pomagajmo tistim, ki potrebujejo našo pomoč, najdimo pot do učenca, sošolca, vrstnika. Najdimo vsaj besede, ki bodrijo.

Bodimo pogumni – postavimo si visoke cilje in jih presezimo.

Spoštovani učitelji, mentorji, ravnatelji – skušajmo kljub zapovedani obvezni razdalji ohraniti bližino. Bližino, ki vliva zaupanje, ki opogumlja, ki krepi vedoželjnost in ki narekuje, da ji je kot dobremu zgledu vredno slediti.

Dragi starši, skrbniki. Skupaj smo lahko dober zgled in vzor. Poskrbimo, da bomo s svojimi dejanji in ravnanjem vzgajali generacije, ki jim ne bo treba žugati s prstom in očitati nevzgojenosti.

Naj bo šolsko leto 2020/2021 (četudi posebno zaradi spoštovanja vseh priporočil NIJZ) polno lepih dogodkov, pridobljenega znanja in izjemnih rezultatov!

Pogumno naj bo!

 

Župan Občine Ravne na Koroškem,

Dr. Tomaž Rožen

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi