Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
0°C
-4°C
JUTRI
3°C
-3°C
KLUB KOROŠKIH ŠTUDENTOV
Deli
Kultura

KLUB KOROŠKIH ŠTUDENTOV

Število glasov: 0

Predstavitev

Klub koroških študentov je krovna študentska organizacija Koroške regije ter eden starejših Klubov v Sloveniji, saj je bil ustanovljen leta 1952. Namen KKŠ je vzpostavljanje čim boljšega socialnega položaja članov ter razvoj obštudijskih in interesnih dejavnosti na področju Koroške regije oziroma vseh štirih upravnih enot, ki zajemajo področje delovanja KKŠ: UE Slovenj Gradec, UE Dravograd, UE Radlje ob Dravi ter UE Ravne na Koroškem. Zaradi velikega območja delovanja KKŠ svojim članom postaja vedno bolj dostopen na izpostavah: Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi ter v univerzitetnih mestih: Ljubljana in Maribor, kjer lahko člani koristijo pridobljene subvencije, spoznavajo študentsko udejstvovanje v Sloveniji ter pristopijo k realizaciji projektov. 

Najbolj odmevni projekti KKŠ so:

  • Koroške gavde v vseh treh univerzitetnih mestih (Ljubljana, Maribor in Portorož);
  • KKŠ Festi – celodnevne oz. večdnevne prireditve, izpeljane v športnem duhu ter z večerno zabavo z znanimi slovenskimi skupinami;
  • ArenaZnanja: vsa izobraževanja pod eno streho – delavnice, tečaji, inštrukcije …

Pomembni področji predstavljata tudi Dijaška sekcija z raznoraznimi projekti in aktivnostmi za dijake ter Kultura, ki zajema različne literarne večer, Zaključek KKŠ Poletja v parku, obisk tujega mesta in glasbenega dogodka v njem, Filmozofske večere, (S)mejmo se s KKŠ ipd.

Projekti, ki jih KKŠ izvaja, so še: zimski in poletni tabor, enodnevni projekti, projekti s področja sociale in športa (predvsem popusti in ugodnosti za člane, razpisi za društva …)

Vsekakor pa je naš največji projekt KMKC Kompleks, kjer prirejamo tako zabave kot tudi koncerte, stand up večere, poker turnirje, zabave z DJ-jem, metal žure, koncerte bolj alternativnih skupin ter tudi nemalo izobraževalnih in kulturnih vsebin.  

##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT##

Zadnje vsebine