Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Zadnja tekma Zahodne lige 207/2018 v športnem plezanju, Šenčur

V soboto, 26. maja, je v Šenčurju potekala še zadnja tekma Zahodne lige, ki se jo je udeležilo tud 22 članov ŠPO Radovljica.

 

Pri mlajših cicibankah nas je predstavljala Marija Ponikvar, ki je v obeh smereh plezala odlično. Prav tako je plezala tudi Maksa Tišler Močnik, ki je med starejšimi cicibankami zasedla 5. mesto, v ligi pa je bila skupno 9.


Med mlajšimi deklicami in dečki je tekmovalo kar 13 naših plezalcev. Gorazd Jurekovič je v prvi smeri dosegel vrh, v drugi pa mu je zmanjkalo le nekaj gibov, zato je bil 2. Prvo smer so preplezali tudi Jan Ulčar, Tanej Cerar Božič in Nejc Skumavec, v drugi smeri pa so dosegli isto višino in si zato delili 5. mesto. Plezali so še Žiga Bertoncelj (15.), Ambrož Frelih (21.) in Andraž Bajželj (26.).

Pri deklicah je Maja Arnež zaradi napake v prvi smeri končala na 9. mestu, tik za njo pa so bile še Klara Škutelj (10.), Ela Glavač (11.) In Lina Laharnar (14.). Pavla Ponikvar je bila 18., Tanita Toman pa 30.

Maja Arnež in Gorazd Jurekovič sta bila tudi skupna zmagovalca lige v svojih kategorijah.

Pri starejših deklicah je Eva Puhar z dvema vrhovoma osvojila 1. mesto, Hana Humerca pa je v 2. smeri padla pod vrhom in končala na 2. mestu. Lucija Medja je bila 12., Živa Jovanovič pa 19.

Skupno je zmagala Eva Puhar, Hana Humerca pa je bila 3.

Tekmo so zaključili tudi kadeti in kadetinje, med katerimi je bila Nina Železnik 6., Lara Nikolič 8., Nina Grošelj pa 11.
(napisal: Nejc Primc)

Čestitke vsem tekmovalcem!

Rezultati zadnje tekme so tukaj, skupni pa tukaj. Nekaj fotografij je v galeriji.

Oglejte si tudi