Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Končana energetska obnova OŠ F. S. Finžgarja Lesce

Pred začetkom novega šolskega leta je bil zaključen projekt celovite energetske sanacije OŠ F. S. Finžgarja Lesce, ki jo letos obiskuje 368 učencev. Ravnateljica Emilija Kavčič je na današnji slovesnosti ob zaključku del, na kateri so nastopili učenci in učenke leške osnovne šole, povedala, da se število učencev povečuje, z obnovo pa izboljšujejo pogoji za delo učencev in zaposlenih. Šola je bila sicer zgrajena v letu 1931.

 

Dela v vrednosti 838 tisoč evrov so obsegala toplotno izolacijo fasade in strehe ter zamenjavo stavbnega pohištva. V letih 2014 in 2015 jih je izvedlo ljubljansko podjetje ADAPTACIJE – VZDRŽEVANJE d.o.o. po projektu in z gradbenim nadzorom ING - ARH Polona Čeh s.p.. Pretežni del naložbe – 85 odstotkov upravičenih stroškov brez DDV – občini sofinancira Kohezijski sklad.

 

Občina izvaja projekte izboljšanja energetske učinkovitosti stavb v njeni lasti v sklopu lokalnega energetskega koncepta. Za njihovo izvedbo v obdobju 2013-2015 je na dveh razpisih ministrstva za infrastrukturo iz Kohezijskega sklada pridobila približno 2 milijona evrov. V tem okviru sta bili letos končani obnovi leške in begunjske osnovne šole, že lani pa obnovi osnovne šole A. T. Linharta Radovljica in vrtca Lesce.

Oglejte si tudi