Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

OBISK MADŽARSKEGA KONZULA NA LJUDSKI UNIVERZI RADOVLJICA

V okviru projekta Grundtvig učna partnerstva, ki poteka v sodelovanju z nacionalno agencijo Cmepius, nas je obiskal madžarski konzul g. Gergely Schuchtar.
Skupina petih udeležencev projekta Grundtvig z naslovom European History Through Castles se je v ponedeljek odpravila proti mestu Székesfehérvár. Tam se bodo srečali s kolegi iz Velike Britanije, Španije in Madžarske. Tokrat je na vrsti madžarska zgodovina in njihovi gradovi, ki si jih bodo ogledovali. Posneli bodo digitalne fotografije in jih po prihodu domov razstavili v hodniku Ljudske univerze Radovljica skupaj z zgodovinskimi opisi. Razstavljene so že fotografije iz Cornwalla, Barcelone in  iz Slovenije, ko smo kolege gostili v Radovljici.

 

V petek nas je obiskal konzul veleposlaništva Madžarske v Sloveniji g. Gergely Schuchtar, ki nam je na kratko predstavil Madžarsko in njeno zgodovino. Udeleženci so mu zastavili kar nekaj vprašanj, saj so se z zgodovino Madžarske dobro seznanili že med predavanji. Potekala so vsak petek od decembra do marca pod vodstvom zgodovinarke prof. Ane Jevševar, ki na radovljiški Univerzi za tretje življenjsko obdobje že vrsto let predaja znanje nadobudnim slušateljem.

 

Oglejte si tudi