Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Medeni zajtrk, Tradicionalni slovenski zajtrk

Učenke in učenec čebelarskega krožka Osnovne šole F. S. Finžgarja Lesce z mentorjema Heleno Cilenšek in Branetom Kozincem so se odzvali povabilu Vrtca Bled in v sklopu Medenega zajtrka oz. Tradicionalnega slovenskega zajtrka predstavili slovensko čebelarstvo.

Čebelarski krožek OŠ F. S. Finžgarja je znan po svojih uspehih – 40 let dela se odzraža v priznanjih in odličnih uspehih na čebelarskih tekmovanjih. Najpomembneje pa je, da se učenci naučijo ceniti naravo in so svoje znanje vedno pripravljeni posredovati najmlajšim.

Tako so otroci spoznali, da je v Sloveniji doma naša čebelica kranjska sivka, da brez čebel ne bi imeli tako pestre hrane, da čebele ne pridelujejo samo medu in da čebelji pridelki niso samo za sladkosnede, ampak so dobri in zdravi tudi matični mleček, propolis, čebelji vosek, cvetni prah pa tudi čebelji strup je lahko zdrav. Najmlajši so izvedeli, kakšno življenje živijo naše čebelice kranjske sivke. Seveda pa so si otroci nadeli tudi zaščitno obleko in se ob tem zabavali.

Krožkarji OŠ F. S. Finžgarja Lesce vsako leto obiščejo več šol, zato se dogodki odvijajo dalj časa, vse v sklopu Medenega zajtrka.

Čebelarski pozdrav

zum-zum

 

Oglejte si tudi