Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Tudi šola v Begunjah v novi preobleki

Učenci Podružnične osnovne šole Begunje – tako kot učenci v njihovi matični OŠ F. S. Finžgarja Lesce - so to šolsko leto začeli v celovito energetsko obnovljeni stavbi. Občina Radovljica je v obdobju 2013 – 2015 zagotovila sredstva in izvedbo zamenjave strehe in stavbnega pohištva ter obnove fasade.

Begunjska osnovna šola izvaja program razredne stopnje, ki ga obiskuje 85 učencev.  Kot podružnična šola leške osnovne šole deluje od leta 2003 in je glede na število učencev med večjimi podružničnimi šolami. V šoli so danes ob zaključku projekta obnove pripravili program, na katerem so se s plesi in pesmimi predstavili vsi učenci, šolo pa so si ogledali tudi bodoči prvošolci iz begunjskega vrtca. Vodja šole Nataša Vreček je spomnila, da šola v tej zgradbi deluje že skoraj 40 let, ravnateljica OŠ F. S. Finžgarja Lesce Emilija Kavčič pa je povedala, da se število učencev iz leta v leto povečuje. Čez dve leti bodo odprli še drugi oddelek prvega razreda, za kar bo treba urediti dodatno učilnico. Nujna bo še obnova sanitarij za učence in nova asfaltna prevleka na igrišču.

Župan Ciril Globočnik je pohvalil sodelovanje šole pri obnovi. Skupna vrednost izvedenih del znaša približno 325 tisoč evrov, od tega 85 odstotkov upravičenih stroškov brez DDV sofinancira Kohezijski sklad preko razpisa Ministrstva za infrastrukturo. Dela je izvedlo podjetje ADAPTACIJE – VZDRŽEVANJE d.o.o., projekt pa izdelal ING - ARH Polona Čeh s.p., ki je vodil tudi gradbeni nadzor.

Občina je v sklopu lokalnega energetskega koncepta doslej obnovila še stavbi osnovne šole A. T. Linharta Radovljica in vrtca Lesce, uredila ogrevanje na lesno biomaso v vrtcu v Kamni Gorici, v vrtcu v Kropi pa to poletje zamenjala stavbno pohištvo. V  delu je ureditev kotlovnice na lesno biomaso v Podružnični šoli Ljubno. Za naslednji razpis za sofinanciranje projektov izboljšanja učinkovitosti javnih stavb pa je predvidena energetska sanacija stavb vrtca v Radovljici in Osnovne šole Staneta Žagarja Lipnica.

Oglejte si tudi