Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
14°C
-4°C
JUTRI
15°C
-2°C

Čebelica Medka povezuje: zajtrk z evropskimi prijatelji

4001
Organizator: Muzeji radovljiške občine (MRO)
Dogodek je zaprt za javnost

V Čebelarskem muzeju v Radovljici letos ze drugo leto zapored pripravljamo dogodek, ki smo mu nadeli naslov Čebelica Medka povezuje: zajtrk z evropskimi prijatelji. Program temelji na slikanici Iz dnevnika čebelice Medke, ki jo je ilustriral Marjan Manček. Prevedena je že bila v angleški, lani pa tudi v slovaški jezik.

Ideja je, da bi preko slikanice vsako leto v mesecu novembru povezali skupino slovenskih otrok in skupino otrok iz izbrane države (letos Anglija), obenem pa obeležili Evropski medeni zajtrk. Izbrani skupini otrok se bosta vsaka na svoji lokaciji povezala preko načina videokonference (podobno kot Skype), si zapela pesmico, izmenjala nekaj besed v svojih jezikih in si zaželela »dober tek«!

Videokonferenca bo na slovenski strani potekala v Čebelarskem razvojno izobraževalnem centru Gorenjske (ČRICG), kjer bo tudi izbrana otroška Folklorna skupina Č'belce (z mentorico Uršo Kavar) in prenos dogajanja v Angliji v živo. Za prenos bodo poskrbeli dijaki Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica.
Dogodek je za javnost zaprt, lahko pa si ga ogledate v živo na spletni strani:  

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!