Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Pravljični vikend za mlajše selekcije

Minuli vikend je na Ekonomski šoli v Murski Soboti potekal nogometni turnir za mlajše selekcije, v organizaciji nogometnega kluba Čarda. Na turnirju so nastopile tudi tri naše selekcije (U9, U11, U13), ki so preprosto navdušile.

Prvi so v soboto popoldne nastopili igralci selekcije U11, ki jim je žreb namenil Slogo Čakovec, Čardo 2 in Muro 1. Slatinarji so v skupini prikazali odlično igro in dosegli dve zmagi ter en poraz. Tako so osvojili drugo mesto v skupini in se veselili napredovanja v četrtfinale. Tam so jim nasproti stali igralci Mladost Preloga, ki so bili pretrd oreh za našo ekipo. Kljub temu je naša ekipa prikazala odlično igro in je turnir zapustila zadovoljna.

A pravo slavje se je pričelo v nedeljo. V nedeljo dopoldne so na igrišče stopili naši špartanci U9, ki so zagotovo veljali za ene izmed favoritov. To vlogo so tudi potrdili in si z neverjetno borbenostjo priigrali prvo mesto na turnirju. Skupinski del so končali na drugem mestu, z malce negotovo igro, kar pa se je hitro spremenilo. Ko so stvari postale resne in so na vrsto prišli izločilni boji, so naši fantje strnili vrste in preprečljivo premagali vse nasprotnike. Za selekcijo U9 so to že druge stopničke na drugem turnirju v letošnjem letu. V njihovi igri vedno znova vidimo velik napredek in fantje nas še naprej navdušujejo.


Da slavja še ni bilo konec, pa so poskrbeli igralci selekcije U13. V skupini so končali na drugem mestu in bilo je opaziti neko novo motivacijo in energijo, ki jih je gnala naprej. V četrtfinalu jim je nasproti stala Mura 2, ki je po rednem delu niso uspeli premagati. Sledili so kazenski streli (penali), po katerih so slavili naši igralci in se veselili uvrstitve v polfinale. Na krilih navijačev in izjemne zmage v četrtfinalu, so polni motivacije pričakovali polfinalni obračun proti Apačem. Tekmo so odprli fenomenalno in hitro povedli z 2:0. Nasprotnik je uspel dvakrat znižati rezultat na 2:1 in 3:2, a je bilo to premalo. Z izjemno taktično igro in odličnim postavljanjem v obrambi, so se veselili zmage nad Apači in uvrstitve v finale. V finalu jih je pričakala Mura 1, ki jih je že premagala v skupini. Z veliko željo po maščevanju in zmagi v finalu, so naši znova odlično odprli tekmo in hitro povedli z 1:0. Rezultat je dolgo ostal nespremenjen, a je nasprotnik pred koncem tekme uspel izenačiti in znova so sledili penali. Poleg odličnih strelov naših igralcev je ogromno pripomogel tudi vratar Domen Mulec, ki je uspešno ubranil dva penala in našim prinesel zmago. Slavje je bilo nepopisno in igralci tudi sami niso mogli dojeti, kaj so v resnici dosegli.

 

Sobota, 27.1.2018

U11

Skupinski del:

NK SLATINA : SLOGA ČAKOVEC  0:3

NK SLATINA : NŠ MURA 1  2:0

NK SLATINA : NŠ ČARDA 2  5:0

Četrtfinale:

NK SLATINA : MLADOST PRELOG  1:3

Igrali so: Filip Farič, Tosja Mlinarič, Anej Mlinarič, Jan Lesjak, Amadej Filipčič, Jaka Zamuda, Gal Vršič

Trener: Mitja Senčar

Vodja: Izidor Klemenčič

 

Nedelja, 28.1.2018

U9

Skupinski del:

NK SLATINA : NK BAKOVCI  6:0

NK SLATINA : NŠ ČARDA2  3:0

NK SLATINA : NK MARIBOR ŽELEZNIČAR  0:1

Četrtfinale:

NK SLATINA : NK MIKLAVŽ  2:0

Polfinale:

NK SLATINA : NŠ MURA  3:1

Finale:

NK SLATINA : ŠNK RADGONA  3:0

 

Igrali so: Anej Vertačnik, Jan Fras, Gal Vršič, Amadej Filipčič, Jaka Zamuda, Alen Balažic, Lars Vogrin

Trener: Mitja Senčar

Vodja: Izidor Klemenčič

 

U13

Skupinski del:

NK SLATINA : NŠ MURA 1  0:2

NK SLATINA : OMLADINAC  4:1

NK SLATINA : KMN SVETA TROJICA  2:0

Četrtfinale:

NK SLATINA : NŠ MURA 2  0:0 (3:2)p

Polfinale:

NK SLATINA : NK APAČE  3:2

Finale:

NK SLATINA : NŠ MURA 1  1:1 (2:1)p  

 

Igrali so: Domen Mulec, Tjan Grah, Nejc Fifolt, Žiga Berden, Nik Marič, Patrik Pintarič, Marko Kos Leonard, Tjaš Ploj, Mai Cehtl, Leon Ploj

Trener: Denis Ilješ

Vodja: Izidor Klemenčič


Za naše mlajše selekcije je bil to izjemno uspešen vikend, ki je prinesel veliko nove, sveže energije za boljše nadaljevanje sezone. Za igralce je to nek nov zagon, ki jim bo zagotovo vlival motivacijo za še bolj pridno treniranje in razvijanje.

Oglejte si tudi