Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Oprostitev plačila storitev javne gospodarske službe

Na podlagi razglašene epidemije bolezni SARS CoV-2 (COVID-19) zaradi varovanja zdravja in življenja občank in občanov in zaradi nastalih izrednih razmer in povečanih stroškov nastalih podjetjem in občanom v dani situaciji, Občinski svet Občine Radenci sprejme na 4. dopisni seji, ki je potekala dne 19. 3. 2020 sledeči

 

SKLEP

 

Za mesec marec 2020 so oproščeni  plačila storitev javne gospodarske službe oskrbe s pitno vodo in odvajanja in čiščenja komunalnih voda, vsa gospodinjstva in vsa podjetja in samostojni podjetniki, ki poslujejo v Občini Radenci in so morali zaradi razglašene epidemije koronavirusa, prenehati s poslovanjem. 

 

Sklep zajema naslednje stroške: omrežnine za vodovodno omrežje, omrežnine za kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo, kanalščino, odvajanja in čiščenja odpadnih voda ter okoljsko dajatev. Te stroške bo občina pokrila iz proračuna.

 

Navedeni sklep ne velja za plačilo vodarine, saj se le ta poračunava iz naslova vrnjenih preplačil, ki jih je Občine prejela iz naslova tožbe zoper podjetje SIM d.o.o. .

 

Sklep začne veljati z dnem sprejetja in se objavi na spletni strani občine Radenci.

 

Štev.: 166-0001/2020-7

Datum: 19.03.2020

 

Roman LELJAK,

Župan Občine Radenci

 

 

Oglejte si tudi