Logo MojaObčina.si
DANES
2°C
2°C
JUTRI
2°C
2°C
Oceni objavo

Spletna anketa - Evropski teden mobilnosti 2023

"POSPRAVIMO ULICE"

 

V Občini Radenci že 4. leto zapored izvajamo projekt Evropski teden mobilnosti. Letos pod sloganom: Varčne poti. V sklopu Evropska tedna mobilnosti bomo izvedli tudi akcijo "POSPRAVIMO ULICE". Namen te akcija spodbujanje evidentiranje in odstranjevanje ovir, ki onemogočajo varno uporabo javnih površin peščem in kolesarjem. Zelo pogosto občine ovir ne odstranjujejo, ker se jih preprosto niti ne zavedajo.

Čeprav je infrastruktura za pešce in kolesarje marsikdaj primerna, so na njej vse prevečkrat številne ovire, ki bi jih bilo treba zaradi preglednosti, varnosti in udobnosti uporabe prestaviti na primernejše mesto ali pa jih kar odstraniti.

Tovrstne ovire so različne – lahko so nepremične, premične ali začasne, kar seveda vpliva na zahtevnost njihovega odstranjevanja. Ne glede na vrsto ovire pa je pomembno, da jih evidentiramo in odstranimo čim več, saj otežujejo hojo in kolesarjenje. Enostavnejše ovire odstranimo takoj ali vsaj srednjeročno, zahtevnejše pa rešujemo dolgoročno.

Ključni rezultat aktivnosti POSPRAVIMO ULICE bodo bolj urejene in bolj varne poti pešcev ter kolesarjev, navsezadnje pa tudi bolj ozaveščeni prebivalci, vodstva občin in drugi deležniki.

Verjamemo, da nam bo ta akcija pripomogla tudi k lažjemu evidentiranju in seznanitev problematičnih odsekov v naši občini.

 

Spoštovani občani, naprošamo vas, da izpolnite SPLETNO ANKETO ali jo izpolnite preko obrazca, ter jo posredujte na naslov:

luka.ajlec@radenci.si s pripisom »Pospravimo ulice«.

Za vso sodelovanje se vam zahvaljujemo.

Župan Občine Radenci

Roman Leljak

Oglejte si tudi