V Preddvoru v teh dneh potekajo dnevi Okusi čemaž, v okviru katerih se lahko pri domačih gostincih podaste v pravo kulinarično odkrivanje raznolikega okusa čemaža. Med drugim si lahko v Gorskem privezu privoščite avtohtono preddvorsko jed posmoduljo z dodatkom čemaža, pri ostalih gostincih so pripravili še bolj raznoliko ponudbo. Z jedmi iz čemaža vas vse do nedelje, 22. aprila, pričakujejo v Gostilni Majč, Gostilni Pr'Bizjak, Hotelu Alma, Okrepčevalnici Celar, Okrepčevalnici Seljak, Pensionu Zaplata, Piceriji Gorski privez, Vili Bella, Planinski koči na Sv. Jakobu ter v Domu na Lovrencu (odprto konec tedna). Vljudno vabljeni!
Nekaj jedilnikov:
Gorski privez
Posmodulja s čemažem
Pension Zaplata
Čemažev izbor na jedilniku Pensiona Zaplata:
Jelenov carpaccio s čemaževim pestom
Čemaževa juha
Čemaževi njoki
Rižota s pršutom, sirom in čemažem
Vila Bella
Čemaževa kremna juhica z črnimi tigri in popečenimi mandljevimi lističi
Svinjski file IBERICO s čemaževim pestom in cheddar sirom, popečeni svaljki s češnjevcem
Tagliatelle s čemažem, pinjolami, jurčki in filejem lososa
Gratiniran piščančji file s čemaževim čipsom, BBQ omako in sladkim krompirčkom
BLACK ANGUS STEAK s čemaževim maslom
Koča na Lovrencu
Namaz iz čemaža na domačem kruhu
Čemaževa juha
Čemažev narastek
Zavod za turizem Preddvor




