Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Tečaj laične nege bolnika na domu bo, termin je že znan

Vabimo vas, na TEČAJ LAIČNE NEGE BOLNIKA, ki bo v četrtek, 14.  in v petek 15. februarja 2019, v prostorih RKS OZ Kranj, Bleiweisova 16. Tečaj je sestavljen iz dveh delavnic po tri pedagoške ure, ki bodo potekale v popoldanskem času, od 16.00 do 18.15. Tečaj bo sofinancirala Krajevna organizacija Rdeči križ Preddvor, zato je prispevek le 15 €.

V skrbi za stare in obnemogle v zdravljenju, negi in pomoči na domu se izraža globoka človečnost – pomagati hudo bolnemu in onemoglemu človeku, zato RKS OZ Kranj  v okviru svojih dejavnosti skrbi tudi za zdravstveno vzgojo odraslih.

Na Območnem združenju Kranj že vrsto let organiziramo tečaj  laične nege bolnika na domu. Namenjen je vsem, ki nimajo zdravstvene izobrazbe in si želijo naučiti kako pravilno ravnati z svojimi najbližjimi obolelimi/ostarelimi, ko potrebujejo pomoč na domu. S tečajem želimo spodbuditi ljudi, da z znanjem in spretnostmi, ki jih bodo pridobili, prispevali k boljši kakovosti življenja obolelih/ostarelih na domu.,

Na tečaju bomo predstavili jedrnate teme, ki se dotikajo laične pomoči na domu za bolne in ostarele, od zdrave prehrane, procesa staranja, osnove oskrbe bolnika na domu,  nege bolnika/ostarelega pri različnih bolezni do prve pomoči pri starejših ljudi itd.

Srečanja bodo potekala 2 tedensko, trikrat po 4 ure ter evalvacija in zaključek tečaja. (oz. po dogovoru).

Prijave in informacije Milena Zupin 041-382-270, e-pošta; milena.zupin@siol.net ali ozrk.kranj@siol.net

Prijazno vabljeni!
Vabilo je v priloženem dokumentu.

 

Oglejte si tudi