Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

Sindrom kronične utrujenosti je bolezen, za katero je značilna trajna ali ponavljajoča se utrujenost, ki se ne izboljša s počitkom in ima za posledico občutno zmanjšanje nivoja delovne, izobraževalne, socialne in osebne aktivnosti v primerjavi z zmogljivostmi pred boleznijo. Sindrom fibromialgije pa je obolenje, ki je simptomatsko (verjetno pa tudi vzročno) zelo podobno sindromu kronične utrujenosti. Gre za kronični mišično-skeletni sindrom, za katerega je značilna prisotnost nepojasnjene, široko razprostranjene bolečine ali zbadanja, nenehna utrujenost, splošna jutranja otrdelost, spanec, ki ne odpočije, in številne boleče točke v mišicah. Bolniki navadno občutijo, da “jih vse boli” in težko omejijo boleče mesto.

Več o simptomih obeh bolezni, o preventivi in tudi o zdravljenju boste izvedeli  na predavanju prim. Mojce Kos-Golja, dr.med., specialistke revmatologije, ki bo v sredo,  20. februarja 2019 ob 18uri v glasbeni učilnici OŠ Preddvor.
Predavanje organizirata Krajevni odbor Rdeči Križ Preddvor in Društvo bolnikov z osteoporozo Kranj. Vstopnine ni, lepo vabljeni!

Oglejte si tudi