Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Čiščenje podrasti na pobočju Zaplate - vabljeni k sodelovanju na delovni akciji

Planinsko društvo Preddvor v sodelovanju z Občino Preddvor organizira delovno akcijo, s katero želi ohraniti znamenito podobo Zaplate. Čeprav so čiščenje podrastja na pobočju Zaplate izvedli leta 1998, je le-to znova potrebno: pobočja se namreč hitro zaraščajo s smrekovim gozdom. Zato v soboto, 12. oktobra 2019 pripravljajo večjo delovno akcijo, na kateri bodo poskušali opraviti čim več dela. Ena skupina bo na Zaplato odšla že v petek popoldne in pripravila vse potrebno.
K sodelovanju vabijo člane društva, planince in ljubitelje gora. Planinsko društvo bo poskrbelo
goriva in olja za motorne žage, prevoz iz Mač do konca gozdne ceste (15 min do Hudičevega borša) ter za hrano in pijačo. 
Prosijo, d
a svojo udeležbo potrdite Alešu (040 727-496) ali Živku (041 747-717) ter hkrati poveste, če in kakšno orodje boste imeli s seboj (motorna žaga, cepin...). Vsem priporočajo, da zaradi strmega terena vzamete s seboj dereze ali kramžarje, po možnosti tudi čelado. Omejeno število delovnih čelad lahko priskrbi planinsko društvo. 
K
sodelovanju vabijo tudi prostovljce, ki bodo pomagali pri pripravi hrane v Zavetišču v Hudičevem borštu in logistiki ter dokumentiral akcijo.

V petek bo odhod iz Mač (parkirišče) ob 16.30, v soboto pa ob 07.00.
V primeru slabega vremena bo akcija prestavljena na naslednji vikend (19.10.).
P.L.Premru

Oglejte si tudi