Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Podeljena priznanja in plakete zaslužnim upokojencem

Na občnem zboru DU Preddvor je, tako kot pretekla leta,  potekala tudi  svečana podelitev priznanj in plaket posameznikom za večletno delo v društvu in društvenih organih. V nadaljevanju so navedeni dobitniki priznanj  in plaket.

PRIZNANJA DU Preddvor sta dobila:

Mojca Hribernik – je članica DU Preddvor od leta 2018 in od leta 2019 dalje opravlja delo tajnice društva.

Milan Tičar – je član DU Preddvor od leta 2018 in od istega leta 2018 vodi kolesarsko sekcijo.

PRIZNANJE PZDU (Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske) so dobili:

Tine Rozman - je član DU Preddvor od leta 2014 in  bil 2014 imenovan za poverjenika Breg ob Kokri. Redno obiskuje člane društva, jim svetuje in jih informira o dejavnostih društva. Pomaga tudi pri drugih aktivnostih društva in je aktivno vključen pri pohodnikih.

Marjana Podpeskar - je članica DU Preddvor od leta 2013 in bila tedaj imenovana v UO DU Preddvor in postala tudi njegova predsednica ter ga vodi še sedaj. Pomaga tudi pri vseh drugih aktivnostih društva in vodi umovadbo.

Janez Velikanje – je član DU Preddvor  od  leta 2009, leta 2020 je postal praporščak društva. Pomaga pri organizaciji vseh društvenih aktivnostih in je aktivno vključen pri pohodnikih in kolesarjih.

MALO PLAKETO ZDU Slovenije so prejeli:

Fani Koder - je članica DU Preddvor od leta 2010, isto leto imenovana v UO DU Preddvor in poverjenico za spodnji del Kokre. Redno obiskuje člane društva, pobira članarino in aktivno sodeluje v DU Preddvor.

Cirila Kelvišar - je  članica DU Preddvor od leta 1994. Od leta 2013 je članica UO DU Preddvor in poverjenica za naselje Bašelj. Skrbno pobira članarino, obvešča člane o aktivnostih društva, skratka odlično obvladuje teren. Spomladi 1995 se je včlanila v ženski pevski zbor Josipine Turnograjske,  pomaga sopevkam in ima prijazen prijateljski odnos. Pomaga pri vseh društvenih aktivnostih.

Zofija Košir – je članica DU Preddvor od leta 2000, ter od leta 2007 članica UO DU Preddvor in poverjenica za del Preddvora, deluje pa tudi pri RK Preddvor. Obvešča člane o aktivnostih, obiskuje starejše in bolne, redno prihaja na sestanke UO društva in aktivno sodeluje pri društvenih aktivnostih.

Marija Velikanje – je članica DU Preddvor od leta 2009 in leta 2013 je bila izvoljena za podpredsednico DU Preddvor. Leta 2017 je bila izvoljena za predsednico DU in je še danes. Svoje poslanstvo opravla skrbno, je dobra sogovornica, vedno je pripravljena pomagati in svetovati,  pa  tudi dobra prijateljica, s katero je prijetno sodelovati.

VELIKO PLAKETO ZDU Slovenije sta prejeli

Jožica Pestotnik - je članica DU Preddvor od leta 2004, leta 2005 imenovana v UO DU Preddvor in poverjenico za zgornji del Kokre. Redno obiskuje člane društva, bolne in starejše na domovih, jih obvešča aktivnostih, pobira članarino in aktivno sodeluje.

Štefka Mekuč - je članica DU Preddvor od leta 2003, leta 2005 je bila imenovana v UO DU Preddvor in poverjenico za spodnji Tupalič. Redno obiskuje člane društva, pobira članarino in pripravljena pomagati pri izvajanju družabnih prireditev.

Ob 100 – LETNICI rojstva sta dobili priznanje ZDUS

Pavla Tičar - je članica DU Preddvor od leta 1988, leta 1995 je bila izvoljena v UO  DU Preddvor in poverjenico za Potoče. Po lastni želji je bila razrešena 2005. v ženski pevski zbor se je vključila leta 1991.

Rozalija Gazvoda - je članica DU Preddvor od leta 1983. Vedno je bila pripravljena pomagati pri organizaciji in pripravah v društvu. Obiskovala in pomagala je tudi upokojenim sovaščanom.

 

Zadnji dve priznanji, in sicer Priznanje PZDU Gorenjske in Veliko plaketo ZDU Slovenije ob  70-letnici delovanja je prejelo DU Preddvor. Predsednik ZDU Slovenije Janez Sušnik jo je izročil predsednici Mariji Velikanje.

 

Zapisala: mag. Franceska Žumer

Fotografije: Janez Velkanje

Oglejte si tudi