Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Prednovoletni pohod pohodniške skupine DU Preddvor

V ponedeljek, 30. 12. 2019, smo imeli letošnji zadnji, sicer ne vnaprej načrtovani, a toliko bolj prijetni pohod pohodniške skupine DU Preddvor pod vodstvom Janeza Planinca.

25 pohodnikov se nas je v s tremi kombiji ob osmih zjutraj odpeljalo proti Ratečam. Od tam smo krenili na 15 km dolgo pot na Tromejo. Mrzle jutranje temperature nas niso zaustavile, saj nas je navdajalo veselje nad čudovitim razgledom na naše gore na celotni poti.  Povzpeli smo se po cesti proti Tromeji in na razcepu za krajši, a strmejši del poti, razdelili v dve skupine. Del nas je šlo po  krajši strmejši poti, ki se je izkazala za zelo dobro izbrano varianto, saj je sonce že raztopilo sneg in je bila pot kopna in večinoma polna odpadlih iglic in nam je nudila spet enkraten pogled na Julijce. Drugi del skupine se je povzpel na vrh po cesti, ki je bila daljša in zasnežena ter predvsem na odsekih, kjer je sonce že pokazalo svojo moč pri taljenju snega, tudi poledenela. Še en vsenaokrog obsegajoči pogled ne samo na slovenske ampak tudi avstrijske gore je bila resnično krona pohoda. 

 

Po počitku in malici smo se skupaj spustili po daljši zasneženo-ledeni poti nazaj v dolino in bili resnično navdušeni nad pohodom. Zaključili smo kot običajno na kavici in  nazdravili našemu Hariju za rojstni dan, za pogostitev je poskrbela Francka Planinc, ki je v decembru vstopila med upokojene preddvorske pohodnike, ter vodniku Janezu, ker je dobil priznanje častni  vodnik. Obema še enkrat čestitke!

 

Pohodi pohodniške skupine PD Preddvor so se letos ustavili pri rekordni številki 31!!!

 

Srečno srčno v leto 2020!!!

 

Zapisala: mag. Franceska Žumer

Fotografije: Janez Planinc

 

Oglejte si tudi