Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Preddvorski upokojenci se ne damo

V nedeljo, 2. julija 2017, smo v okviru praznovanja občinskega praznika, Petrovega sm`na in pred otvoritvijo 11. Mednarodnega srečanja folklornih skupin pevke Ženskega pevskega zbora Josipine Turnograjske zapele tri pesmi. Spremljala nas je citrarka Francka Šavs.
V letošnjem letu smo bile pevke že prej zelo aktivne, saj smo v februarju s koncertom obeležile 25 letnico delovanja zbora, zapele smo na našem zboru članov, obiskale smo tudi naše 90-letnike in jim zapele podoknico. V maju smo se udeležile srečanja »Gorenjski upokojenci pojejo« in spremljale naše člane, ki so starejši od 80 let na izletu po Gorenjski. Pele smo pri maši v  Podbrezjah, kjer je maševal bivši preddvorski župnik Miha Lavrinec. V maju smo se udeležile Srečanja gorenjskih upokojenskih pevskih zborov v Škofji Loki, v juniju pa smo bile na Taboru slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Minuli torek pa smo se pevke srečale v gostilni Majč v Preddvoru. Da se malo po poveselimo in zapojemo predno gremo na »dopust«. Gospodinja Mojca nam je pripravila okusno kosilo. Bilo je prijetno, zmenile smo se da se na prvi vaji dobimo spet prvi ponedeljek v septembru.

Kolesarji pa nimamo dopusta. Vsako sredo pridno kolesarimo po lepi Gorenjski in tudi v slovensko Istro smo se podali, 5. 7. pa se je 15 kolesarjev odpeljalo proti Kamniku. V sredo 12. 7. se bomo s kombijem in avtomobili zapeljali do Mojstrane, naprej pa s kolesi do Planice, mogoče če bo dosti moči še do Trbiža.

Tudi pohodniki pod vodstvom Janeza Planinca imamo celoletni program in gremo vsakih  14 dni na pohode.  V letošnjem smo imeli že veliko prijetnih izletov. Bili smo v Rakovem Škocjanu, na Starem vrhu, na Jezerskem, na Korenu nad Horjulom, na Konjščici,  Blegošu in do konca leta je v planu še kar nekaj prijetnih pohodov.

Anica Celar Gorza

 

Oglejte si tudi