Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Ob začetku šolskega leta

Tako kot vse šole je tudi Osnovno šolo Matije Valjavca Preddvor s septembrom znova napolnil živahni vrvež. V šolske klopi matične šole je prvič sedlo 43 učenk in učencev, katerim so ob tej priložnosti pripravili posebno lep sprejem: z doživeto zaigrano pravljico o tem, kako premagati bavbave, so jih presenetili lanski prvošolci, ki so nastopili so skupaj z učiteljicami prvih razredov, s petjem in deklamacijami so jih pozdravili starejši šolarji, učiteljice pa so jim slovesno podelile rumene rutice. Šolarčke in starše je poleg učiteljic nagovoril tudi ravnatelj Bogdan Sušnik. V imenu Občine Preddvor je prvošolce in njihove starše pozdravil podžupan, Janez Brolih. Predstavil je za šolarje pomembne lani opravljene občinske investicije: novo športno igrišče, za varnejšo pot pa  pločniki in prehodi za pešce v središču vasi ter obračališče avtobusa ob šoli. Znanja željnim prvošolčkom je podžupan podaril slikanice Abeceda, pišem velike tiskane črke, ki jim bodo v pomoč pri učenju pisanja.
Najnovejša materialna pridobitev preddvorske šole, ki je lani obeležila 50 letnico in jo letos obiskuje 382 učencev, je dvigalo, s katerim bo zaposleni invalidni delavki omogočen dostop do zgornjih nadstropij.

Podružnična šola Kokra ima letos 13 učencev v dveh kombiniranih oddelkih. Dvema prvošolčkoma so ob vstopu v šolo ostali zaigrali igrico Sapramiška, zaplesali so ples Ujemi srečo, zapeli pesmice, izdelali so miško iz papirja, pozdravila sta jih pomočnica ravnatelja Petra Lesjak in podžupan Janez Brolih, sledila pa je še pogostitev.

Podružnično šolo Jezersko v pravkar začetem šolskem letu obiskuje 33 učencev  v dveh kombiniranih oddelkih, tretji razred pa je samostojen. Sedmim prvošolčkom je za dobrodošlico zapel pevski zbor, pozdravila sta jih ravnatelj Bogdan Sušnik in župan Jurij Rebolj, po pravljici in ustvarjanju pa so imeli še sladko pogostitev. 

Naj bo to šolsko leto uspešno in naj vsem prinese novih, uporabnih znanj in koristnih izkušenj!
Petra Lombar Premru

Oglejte si tudi