Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
21°C
4°C
Oceni objavo

90 let Cirile Cuderman

V petek, 5. julija so se pevke DU Preddvor Josipine Turnograjske odpeljale proti Cerkljam v Dom starejših občanov Tabor, kjer je pred poldrugim letom našla svoj drugi dom Cirila Cuderman, ki sama ni mogla več skrbeti zase. Pričakala nas je v prijetni sobici s prijazno sostanovalko, katera ji tudi priskoči na pomoč in se zelo dobro razumeta.

Cirila danes praznuje častitljivih 90 let. Rodila se je v številčni družini mami Francki in očetu Nacetu kot prvorojenka od šestih otrok. Dva brata Slavko in Vinko sta že pokojna, živi pa so še brata Mirko, ki je duhovnik in glasbenik in najmlajši Jože, upokojeni profesor športne vzgoje ter sestra Francka, ki živi z družino v Kamniku. Današnja slavljenka Cirila je svoje življenje posvetila rojstnemu kraju in domu v Tupaličah ter službovanju v banki.

Za iskrice v očeh slavljenke Cirile so pripomogle tudi pevke Josipine Turnograjske, ki so ji zapele nekaj čudovitih pesmi, namenjenih njenemu prazniku. Čestitkam se je pridružil tudi duhovnik Jože Roblek iz Bašlja in zanjo tudi zapel. Njen najmlajši brat Jože in nečak Krištof sta poskrbela v njihovi domski kavarnici za razrez  torte in prijetno kramljanje. Ob odhodu smo ji zaželeli predvsem zdravja in mirnega življenja v sobici s svojo sostanovalko.

Marija Velikanje

Oglejte si tudi