Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Predstavniki občin Blace iz Srbije in Vodnjan s Hrvaške na obisku v Preddvoru

 Preddvor, 23. marca 2017 - Od 22. do 24. marca 2017 se na prijateljskem obisku v Preddvoru mudijo predstavniki občin Blace iz Srbije in hrvaškega Vodnjana. Srbski gostje, župan oziroma predsednik občine Zoran Jozić, načelnik občinske uprave Zoran Milutinović in sekretar za kulturo v občini Blace prof. Dejan Tomić, so na Gorenjsko prispeli že v sredo. Preddvorski župan Miran Zadnikar in podžupan Janez Brolih  sta jim razkazala Preddvor, skupaj z občinskim svetnikom, predsednikom PD Preddvor Alešem Drekonjo, so se razgledali s Sv. Jakoba, obiskali pa so še Kokro ter čebelarstvo Kokl v Potočah (gostujoči župan je tudi sam navdušen čebelar). Prvi dan obiska so sklenili z delovnim srečanjem na Turistični kmetiji  Majerček v Bašlju.

V četrtek zjutraj so sprejeli še delegacijo iz Vodnjana, v kateri so načelnik županovega urada Filip Macan, svetovalec za protokol Moris Ivančič in sekretar za šolstvo in gospodarstvo Edo Cetina. V zgodnjih dopoldanskih urah so si ogledali obrata Jelovice in Energetike v Preddvoru, v nadaljevanju pa bodo obiskali Planico in Bled. Ob 18h se bodo gostje v prostorih preddvorske občine srečali s preddvorskimi občinskimi svetniki, predstavniki društev in podjetij, lahko pa pridejo tudi občani. Drug drugemu bodo ob projekcijah predstavili svoje kraje in aktualno dogajanje ter podpisali pismo o nameri sodelovanja med občinami. Sledila bo prijateljska večerja v gostilni Bizjak.

Za zadnji dan obiska načrtujejo dopoldanski ogled preddvorskih znamenitosti s strokovnim vodenjem direktorice Zavoda za turizem Preddvor Mirjam Pavlič, pred slovesom pa si bodo ogledali še vrtec Storžek in osnovno šolo.

Z Vodnjanom (pri Puli) je Preddvor prijateljske stike navezal že predlani, najprej na nivoju županstva, lani pa še na področju kulture. In prav na novembrskem obisku na tamkajšnjih Dnevih olivnega olja, so navezali stik s srbskimi kolegi iz občine Blace v Topliškem upravnem okraju ter izrazili obojestransko željo po prijateljskih stikih in sodelovanju.

Oglejte si tudi