Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

JOSIPINKE NA 48. TABORU V STIČNI

Naše pevke DU Preddvor Josipine Turnograjske nimajo počitnic. V nedeljo 18. junija so se udeležile 48. Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Sodelovalo je več kot 100 pevskih zborov, mešanih, ženskih in moških iz vse Slovenije in tudi devet slovenskih zborov iz tujine. Skupaj pa je zapelo več kot 1500 pevcev. V dobri uri so zapeli več kot 20 pesmi, nekaj ob spremljavi dirigenta Igorja Švare in ob spremljavi policijskega orkestra RS in eno pesem ob spremljavi orgličarja.

Bila sem le spremljevalka naših Josipink in moram reči, da je to nekaj čudovitega videti v živo, saj je 1500 pevcev povezanih v eni pesmi, v povezavi s folkloro, ljudsko pesmijo na temo vojske, veseljačenja ob vinu in ljubezni. Tabor je potekal pod geslom »veselje je pri nas«. Naše Josipinke so pele od jutra do poznega popoldneva. Pele so že med vožnjo v avtobusu, pa poskusna vaja takoj po prihodu, pa generalka in šele potem osrednja prireditev, ki je trajala kar do 3. ure popoldne in cel dan pod vročim soncem. Šele pod šotorom so si oddahnile in okrepčale, vendar glasba je premagala vse, da so tudi zaplesale. Razpoložene in dobre volje, čeprav tudi utrujene smo se vračale proti domu.

Ja takole bi rekla: Pesem nas druži in povezuje, če poješ se počutiš mlad, če pa si v družbi pevcev pozabiš na vse tegobe, ne čutiš bolečin in tudi leta se potuhnejo.
Marija Velikanje

Oglejte si tudi