Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Pogovori o državni cesti v Tupaličah na državni ravni

V torek, 6. februarja, sta se preddvorski župan Miran Zadnikar in podžupan Janez Brolih skupaj s predstavnikoma Medobčinskega inšpektorata Kranj in Policije Kranj sestala z odgovornimi na Direkciji Republike Slovenije za  infrastrukturo (DRSI),  in sicer z vodji in njihovimi sodelavci sektorja za investicije ter sektorja za vzdrževanje in prometno varnost. Teme razgovora so bile izgradnja  krožišča in sanacija državne ceste v Tupaličah ter zagotovitev prometne varnosti do začetka del.

Zaradi spremembe zakonodaje je projekt ureditve krožišča pri Zaplati trenutno v recenziji. Sledil bo javni razpis in če bo potekal brez zapletov, bo začetek gradnje najkasneje jeseni.

Drugi projekt obsega sanacijo ceste na relaciji od krožišča do konca Tupalič v smeri proti Kokri. Ker so na tej trasi speljani tudi magistralni vodovodi za Kranj in Šenčur, bodo prihodnji teden (13.2.) županom sosednjih občin na DRSI-ju predstavili Protokol o sodelovanju pri sofinanciranju obnove magistralnih vodovodov. Aprila je v načrtu podpis Pogodbe o sofinanciranju med občino Preddvor in DRSI – Občina Preddvor bo namreč na tem območju uredila fekalno in meteorno kanalizacijo, pločnike ter javno razsvetljavo. Razpis za izvedbo del bo predvidoma sredi leta in če pri tem ne bo večjih zapletov, bodo jeseni lahko začeli z deli.  Poleg tega bo Občina Preddvor na podlagi projektnih pogojev, ki jih bodo pripravili na DRSI, naročila PZI projekte (to je projekte za izvedbo) za krožišče pri odcepu za Preddvor – ureditev tega krožišča bi bila možna v roku 3 do 5 let.

Za zagotovitev ustrezne prometne varnosti pred začetkom omenjenih del, pa bodo takoj, oziroma ko bodo zagotovljeni ustrezni vremenski pogoji, poskrbeli s sledečimi ukrepi: iz smeri Kranj bo omejitev hitrosti skozi križišče v Tupaličah 60 km/h, tablo za naselje Tupaliče bodo prestavili pred penzion Zaplata in s tem se omejili hitrost na 50 km/h, s črtami bodo označili vozni pas na 3,20 m, pred bencinskim servisom pa bodo namestili stacionarni radar.

Oglejte si tudi