Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Občinski svetniki so aprila obravnavali več odlokov

Preddvorski občinski svetniki so na aprilski, sicer 25. redni seji Občinskega sveta obravnavali več odlokov.

Po skrajšanem postopku so soglasno sprejeli Odlok o zaključnem računu Občine Preddvor za leto 2017.

Obravnavali so osnutka Odlokov o ustanovitvi javnega zavoda Gorenjske lekarne in ustanovitvi sveta ustanoviteljic javnega zavoda Gorenjske lekarne, pri čemer gre za prilagoditev odlokov novemu Zakonu o lekarniški dejavnosti. Slednji je spremenil organizacijo lekarniške dejavnosti, določil nov obseg te dejavnosti in nove pogoje za ustanovitev zavoda.

Predstavnika Komunale Kranj, direktor Marko Kocjančič in vodja pravne službe Anita Mežek sta pojasnila Odlok o koncesiji za gospodarski javni službi obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov z območja Občine Preddvor, ki je bil po skrajšanem postopku sprejet. Gosta sta predstavila tudi Akt o ustanovitvi sveta RCERO Ljubljana (gre za organ, ki odloča o pomembnih odločitvah družbe, ki jih da uprava, med drugim o cenah), svetniki so ga soglasno sprejeli.

Živahna razprava je stekla ob obravnavi predloga novih, minimalno višjih cen programov v vrtcih, katerim botrujeta napredovanje izkušenejših vzgojiteljic v strokovne nazive, kar jim omogoča zakon ter sprememba zakona glede plače pomočnic. Predlog Občinskega sveta in sklep, ki je bil sicer sprejet z enim glasom proti, je,  da se cena spremeni za enak odstotek (cca 7,55 %) v vseh programih, Zavod Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor pa pripravi cene po posameznih programih ter le-te posreduje Občinskemu svetu.

V povezavi s parcelo ob ultrafiltracijskem objektu v Bašlju so se svetniki seznanili z dopolnitvijo Programa pridobivanja in razpolaganja z občinskim premoženjem za leto 2018 ter na Zgornji Beli manjši kos zemljišča izvzeli iz javnega dobra ter prenesli v lastništvo občini.

V zadnjem delu zasedanja so svetniki prisluhnili še poročilom nekaterih odborov, razvila pa se je tudi razprava o prihodnosti Vok ter o športni dvorani.
Petra Lombar Premru

Oglejte si tudi