Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

ŽPZ Josipine Turnograjske Društva upokojencev Preddvor nastopil v Izoli

Josipinke smo se odločile, da pokličemo naš upokojenski hotel Delfin v Izoli in jih poprosimo, če bi lahko organizirale koncert. Gospa Daša,  predstavnica hotela Delfin, nam je rezervirala termin 2. novembra 2017, ob 20.00 uri. Odločile smo se, da izlet malce podaljšamo in si obenem privoščimo še intenzivne pevske vaje.

Tako smo se v četrtek 2. novembra, z osebnimi avtomobili veselo odpeljale proti morju. Pred nastopom smo imele vajo, ob osmih zvečer pa se je začelo zares. Avla je bila polno gostov, ki so nestrpno čakali na naš nastop. Za začetek sta Cirila in Slavka ob spremljavi Francke na citrah zapeli pesem Pod nebom. Zaslužile so si velik aplavz. Gostje so bili zelo razpoloženi, nam so poslali adrenalin in smo res prav dobro in veselo zapele. Med pesmimi nam je naša recitatorka Slavka povedala dve pesmi.  Za zaključek smo zapele še  venček narodnih, pri čemer so se nam pridružili tudi gostje. Še po koncertu smo vsi skupaj kar nekaj časa prepevali.

Naslednja dva dneva smo imele pevske vaje, med prostim časom pa smo se potepale po Strunjanu in z avtobusom obiskale Piran.

V nedeljo dopoldan smo se zadovoljno odpravile proti domu. Med potjo smo zavile v Uncu desno proti Cerknici. Obiskale smo našo nekdanjo pevko Ivanko Škoda, ki si je našla nov dom v Domu starejših občanov v Cerknici. Zapele smo nekaj pesmi, tudi Ivanka nam je pomagala. Bila je zelo srečna, rekla je, da ji nismo polepšale samo dan, ampak cel teden. Kako malo je treba, da nekoga osrečiš. Tudi me pevke smo se srečne in zadovoljne odpeljale proti domu.

Anica Celar Gorza

Oglejte si tudi