Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Kmečka opravila ob cestah - obvestilo

Spoštovani kmetje

Stranka Povezane lokalne skupnosti – Občinska organizacija Preddvor vas obvešča, da lahko za nemoteno delo na njivi pridobite na Občini Preddvor dovoljenje, ki vam dovoljuje, da za čas opravljanja vaše dejavnosti (npr. siliranje) onesnažite cesto in se s tem izognete morebitni denarni kazni za prekršek v višini 1.000,00 €. V PLS OO Preddvor se zavedamo, da imate pri svojem delu veliko težav, predvsem pa je problem cesta, saj Zakon o cestah določa, da se z denarno kaznijo 1.000,00 € kaznuje, kdor onesnaži cesto. Na podlagi Odloka o občinskih cestah v Občini Preddvor pa lahko podatke vlogo za opravljanje del vzdolž ceste, s čimer se izognete slabi volji zaradi morebitne kazni.

Vse, kar morate storiti, je, da se zglasite na občini in izpolnite obrazec – vlogo ali si obrazec natisnite s spletne strani občine Preddvor (www.preddvor.si). Po pridobitvi dovoljenja obvestite občino o dnevu nameravanih del, ter zagotovitve, da so postavljeni ustrezni znaki, ki označujejo delo na cesti.

To dovoljenje vam omogoča, da brez zapletov opravite svoje delo, po končanem delu pa očistite cestišče in o tem obvestite občinsko upravo.

Vsem, ne samo kmetom, pa iz PLS OO Preddvor želimo lepe jesenske dni.

Povezane lokalne skupnosti

OO Preddvor

Oglejte si tudi