Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
26°C
10°C
ČE.
29°C
13°C
Športno društvo Preddvor - grb
Deli
Šport in rekreacija, Športno društvo

Športno društvo PREDDVOR

Predstavitev

Športno društvo Preddvor je bilo ustanovljeno 1960. leta pod takratnim imenom TVD Partizan Preddvor-Bela in je leta 2010 s slavnostno akademijo praznovalo že svojo petdeseto obletnico obstoja. Kmalu po nastanku samostojne republike Slovenije in ustanovitvi Občine Preddvor je s posodobljenim statutom dobilo ime Športno društvo STORŽIČ-Preddvor in v letu 2012 pa tudi današnji naziv. Že na začetku obstoja je bila to krovna športna organizacija v Preddvoru, ki je združevala veliko različnih športnih panog. Sedaj najbolj množično zastopa t.i. najvažnejšo postransko stvar na svetu - nogomet, zraven pa tudi pa tudi kegljanje in smučanje.

V tekmovalnem sistemu deluje v okviru Gorenjske regije pod okriljem Nogometne zveze Slovenije in Medobčinske nogometne zveze Gorenjske, Kranj. V Športnem društvu se že dalj časa zaveda in daje prednost strokovnemu delu z mladimi, ki jih v organiziran šport vključuje že od šestega leta dalje. Zato skrbi več usposobljenih, šolanih, licenciranih trenerjev in učiteljev mladih, hkrati pa uspešno sodeluje tudi z domačo Osnovno šolo Matije Valjavca. Vsako leto v počastitev Dneva državnosti in občinskega praznika organizira Prvenstvo občine Preddvor v malem nogometu z udeležbo skoraj vseh vasi v občini. S Srečanjem generacij nogometašev NK Preddvor se spomnimo tudi vseh članov, ki so v preteklosti prispevali k obstoju in delovanju društva. Vsako leto med zimskimi počitnicami organizira tudi smučarski tečaj za domače osnovnošolce, ki je že postal tradicionalen.

Vizija Športnega društva Preddvor pa ostaja še naprej enaka: Nadaljevanje organiziranega, množičnega in strokovnega dela z mladimi ter ustvarjanje boljših pogojev za delo s pridobivanjem ustrezne osnovne infrastrukture.

Zadnje vsebine