Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
13°C
0°C
ČE.
12°C
-2°C

Ledeniška tura na Allalinhorn (4027 m), Švica

3545
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO PREDDVOR
Vstopnina: cca 220 €

Iz Slovenije nas bo pot vodila v Švico, v dolino Saas Fee, kjer je izhodišče vzpona na 4027 m visoki Allalinhorn.

1. dan: V nočnih urah se bomo s kombiji odpravili iz Slovenije preko Italije do vasi Saas Grund, kjer se bomo najprej nastanili v kampu. Sledi priprava oprema in vožnja v Saas Fee-ju, odkoder se bomo z gondolo povzpeli na 2550 m visoko Morenio, z naslednjo gondolo se bomo povzpeli na 3000 m visok Felskinn, od tu pa z zobato železnico na 3500 m visoki Mittelallalin. Po pripravi opreme se prične naš vzpon po večnem snegu na 4027 m visoki Allalinhorn. Že na sami turi in predvsem na vrhu se nam odprejo prekrasni pogledi na okoliške štiritisočake, med katerimi izstopa Matterhorn. Po sestopu z gore v dolino se namestimo v kampu oz. obisk vasi (po želji posameznikov). Tura je ledeniška, vendar nezahtevna.

2. dan: po želji udeležencev si lahko ogledamo sosednji mondeni Zermatt, nato pa sledi vožnja proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Oprema: gorniška obutev, oblačila primerna letnemu času in vremenski napovedi, dereze, cepin, plezalni pas, čelada, lavinski trojček, prva pomoč, vponke 

Okvirni časi hoje (ur): 7 ur


Prijave: Informativne prijave na tel. 
040 727-496, e-mail:preddvorski.planinci@gmail.com

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!