Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zaključek bralnega projekta Mali Savinjčani beremo v Preboldu

V četrtek, 11. maja 2023, je bilo v Dvorani Prebold slovesno, imenitno in veselo. Uspešno smo namreč zaključili že deseto sezono projekta branja Mali Savinjčani beremo, ki je potekal v organizaciji Medobčinske splošne knjižnice Žalec (enota Prebold) in Vrtca Prebold, v njem pa je sodelovalo kar 107 mladih bralcev pod mentorstvom 11 vzgojiteljic in vzgojitelja.

Otroke, njihove starše, skrbnike in vse, ki so nadobudneže spodbujali pri branju in ustvarjanju, so uvodoma nagovorili župan Občine Prebold mag. Marko Repnik, ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej, vodja Vrtca Prebold Mateja Matko in Karmen Kreže v imenu direktorice Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolande Železnik. Izvirno gledališko predstavo z naslovom Pravljična prigoda iz gozda: gozdni bonton je po knjižni predlogi Karmen Kukovič in dramaturški priredbi Darje Grdina odigrala lutkovna skupina Društva za medkulturno sodelovanje Gallus. Dogodek je povezovala knjižničarka mag. Lea Felicijan. Mladi bralci so bili za vedoželjno spoznavanje sveta knjig in modrosti, zapisanih v njih, nagrajeni z medaljami, ki so jih prejeli iz rok župana Marka Repnika ob pomoči knjižničarke Irene Verbič.

Tako smo ponovno stkali mrežo povezovanja, sodelovanja in skupnega prizadevanja, da našim majhnim ljudem pomagamo zrasti v veliki svet. Knjižnica kot zakladnica znanja in branja naj jim vedno predstavlja še eno izmed mnogih oken v svet širjenja domišljije in novih obzorij.

Besedilo: Lea Felicijan

Oglejte si tudi