Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Utrinki tridnevnega II. Zelenega Bazarja v Preboldu

V čast Dneva Zemlje, ki se vsako leto obeležuje 22. aprila, smo v Preboldu že drugič zapored pripravili tridnevni Zeleni Bazar.

Naš cilj je, da ta dogodek postane tradicija, ki bo vsako leto združevala skupnost v praznovanju trajnostnega življenjskega sloga.

Dogajanje je potekalo od četrtka, 18. aprila, do sobote, 20. aprila 2024, med 9.00 in 16.00 uro, na kmečki tržnici.

Skupaj smo združili moči Jerneja Florjanc - Zeliščnica, Doris Polak Kuder - Kozarček Hvaležnosti, Klementina Schmelov - Občina Prebold in Mirica Reberšek - Medgeneracijski center Prebold. Vsaka od nas je bila aktivna na svojem področju, skrbela za pridobivanje ponudnikov, nastopajočih in organizacijo dogodka.

Prvi in drugi dan so prišli otroci iz vrtca v spremstvu vzgojiteljic, posadili so ognjič v škorenjce, drugi dan pa so sejali semenčke v lončke in izdelovali semenske kroglice. Za male nadobudneže se je povabilu odzvala klovnesa Darja Vita, ki jih je razveselila z lajno, baloni in bonboni. 

Drugi dan so prišli še otroci iz OŠ Prebold iz kmetijskega krožka, ki so pod vodstvom učiteljice Bojane, Jerneje Florjanc, ki je podarila ognjič in zelišča ter ambasadorke trajnosti Mire Kelemen, posadili zelišča v zemljo, ki so jo v ta namen nasuli v gume pred Medgeneracijskem centru Prebold. Izdelali so še semenske kroglice. 

Za OŠ otroke se je na povabilo odzval Andrej Pešec, ki je imel kratko predavanje in je seveda kot vedno zaigral na kitaro. Z veseljem smo skupaj zapeli.

Tretji dan, ki je bil vrhunec dogodka, smo pripravili cvetlično tržnico, občina Prebold je vsem občanom podarila bon za rožico po izbiri. Seveda so bila še predavanja, zabavni program s plesno skupino Hot Heels pod vodstvom Goge Pečnik, sejem igrač, garažno razprodajo in še veliko drugih aktivnosti. Marija Medved je s svojimi čarobnimi mandalami poskrbela za čudovito ustvarjalno izkušnjo, ki je navdušila najmlajše. Vsak je lahko ustvaril svojo mandalo po lastnih željah in jo s ponosom odnesel domov.

Za lačne želodčke so poskrbeli s hotdogi in ponfrijem v Mesarstvu in cateringu Dolar, medtem ko smo za osvežitev s sokom, kavo in čajem poskrbele same.

Celotno dogajanje je spretno povezovala Goga Pečnik, ki je poskrbela, da smo vsi  vedeli, kaj se dogaja in kaj ponujajo stojnice.

Zahvala gre vsem sodelujočim, ki so se odzvali našemu vabilu za sodelovanje, in vsem obiskovalcem, ki ste si vzeli čas za nas.

Toplo vas vabimo, da se udeležite dogodkov v Občini Prebold, in dogodkov v Medgeneracijskem centru Prebold.

Imate kakršnakoli vprašanja ali pa bi želeli sodelovati v prihodnjem letu na Zelenem Bazarju ali kako drugače med letom, vas vabimo, da nas obiščete v Medgeneracijskem centru Prebold, kjer se bomo z veseljem o vsem dogovorili.

Za vse informacije: 031 722 201 - Mirica Reberšek, mcp@prebold.si, ali osebno na centru.



 



Oglejte si tudi