Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Košarkarji uspešno pričeli novo sezono

S tekmami 1. kroga, ki ga je organiziralo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske v športni dvorani Prebold 16. novembra 2019, se je pričela nova sezona v košarkarski ligi na vozičkih Zveze paraplegikov Slovenije.

Tudi letos je glavni sponzor lige podjetje ORMEGA MM. Žal v letošnji ligi nastopajo samo štiri ekipe in sicer: DP Celje Thermana, DP Ljubljana Mercator, DP Kranj Novo mesto in DP Maribor. Na prvem turnirju so bile odigrane tri tekme. Zelo uspešno pa smo v novo sezono krenili igralci našega društva in presenetljivo zmagali na obeh tekmah. V uvodnem dvoboju dneva smo po zelo izenačeni tekmi s 50 proti 48 premagali DP Maribor.

Tudi zato smo nato drugo srečanje odigrali povsem sproščeno in še enkrat presenetili. Tokrat smo premagali prvega favorita lige ekipo DP Kranj Novo mesto, ki je skoraj v celoti sestavljena iz reprezentantov Slovenije. Naša ekipa je še enkrat zmagala z dvema točkama razlike. Rezultat je bil 48 proti 46 v našo korist. V tretjem srečanju dneva so nato Mariborčani premagali ekipo iz Ljubljane. Liga se bo nadaljevala 15. decembra, ko bo gostitelj turnirja DP Ljubljana. Upajmo, da tudi tam nadaljujemo z dobrimi igrami.
Najboljši strelci prvega kola: Danilo Kamenik – DP Maribor (41), Enis Musič (40) in Mičo Ostojič (31) oba DP Celje. Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner, sodila pa Nedžad Budimlić in Marko Hladnik.
Lestvica po prvem kolu:
1. DP Celje Thermana
2. DP Maribor
3. DP Kranj-Novo mesto
4. DP Ljubljana Mercator
Drugo kolo bo 15. decembra pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine


Aleš Povše

Oglejte si tudi