Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Prebold
JUTRI
22°C
11°C
PET.
21°C
9°C
Oceni objavo

Pa smo ga! Otvorili Adijev bivak

Pa smo ga! Otvorili Adijev bivak, izjemno ponosni smo in hvaležni smo za množično udeležbo, naj se še enkrat zahvalimo vsem našim članom, ki so s svojimi pridni rokami prispevali k postavitvi bivaka,vsem prijateljem, ki so kakorkoli pomagali...Veseli smo da smo se Adijo prišli poklonit v tako lepem številu, še vreme je bilo super, vzdušje fenomenalno. Adi bi bil vesel. Zelo delovno leto je za nami in še bomo delali. Ne pozabite, tako kot je včeraj dejal Uroš Vidmajer; imejte se radi, ne delite se na te in une, bodimo hvaležni za vsak dih, ki nam je dan, za prečudovito naravo, ki nas obdaja, pojdite v hribe kjer si privežemo dušo. Nastalo je kar nekaj fotografij, nekatere še čakamo, zaenkrat objavljamo te, ki jih imamo. Sedaj pa...lepa nedelja je pred nami, preživite jo čim lepše, tisti ki pa včeraj niste uspeli na našo otvoritev pa se podajte danes, pot je lepa, posušena in tudi nekaj kostanja je že.

GOVOR PREDSEDNIKA PD PREBOLD:

En lep dober dan vsem skupaj. Veseli me , da ste se kljub slabemu vremenu zadnjih par dni in neugodnim pohodnim razmeram danes z nami podali na vrh Reške Planine, kjer smo se zbrali, da slavnostno otvorimo Adijev bivak. Med nami še posebej lepo pozdravljam Adijevo družino. Adija Vidmajerja posebej ni potrebno predstavljati, saj vsi vemo kakšen velik človek je bil in kaj vse je dosegel. Adijeva velika želja je bila da bi nekoč na vrhu Reške planine postavili razgledni stolp, vendar ta ideja na žalost ni nikoli mogla zaživeti zaradi birokracije, predpisov itd….Tako smo se v društvu odločili, da postavimo bivak in ga poimenujemo po Adiju, ki je bil ustanovni član, prvi predsednik društva, predsednik SMDO-ja, podpredsednik Planinske zveze Slovenije in se tako poklonimo, ter zahvalimo za njegov pomemben prispevek pri razvoju našega društva, samega planinstva v Sloveniji in širom Evrope, hkrati pa bomo na nek način sklenimo naše Abrahamovsko leto.

Samo dokumentacijo za postavitev bivaka smo začeli pripravljati nekje tri leta nazaj, zaradi razno raznih težav, ki jih ne bi omenjal smo z samimi deli pričeli 1.6.2022 in sedaj bivak stoji ampak vseeno nam ostaja še par fines, ker pa smo nekako uspeli pričarati tudi razgled, se je porodila tudi ena drzna ideja, ki je trenutno v planinski modi, a naj zaenkrat še ostane skrivnost…

Pri postavitvi Adijevega bivaka so z delom pomagali Andrej Polak, Branko Vračko, Bruno Roter, Dušan Vedenik, Gorazd Krajnc, Gregor Fonda, Jani Pilko, Jani Zagožen, Jure Jošt, Kristjan Arh, Lovro Pečovnik, Matic Pečovnik, Miha Fonda, Miran Žohar, Mirko Stojnič, Nina Fajfar, Rudi Sitar, Uroš Ledinek in Živo Pečovnik.

S traktorskimi prevozi nam je pomagal Jernej Dolar, hkrati se moram zahvaliti Daniju Dolarju, da nam je dovolil postaviti bivak na njegovi zemlji.

Večino finančni stroškov je krilo samo Planinsko društvo Prebold, malo nam je finančno pomagala tudi Športna zveza Prebold, ki se ji za to zahvaljujem.

Še enkrat bi se rad v imenu društva zahvalil, predvsem mojim prijateljem iz Planinskega društva Prebold in ostalim, ki so kakor koli sodelovali, še enkrat najlepša hvala.

V slogi je moč pravijo in s postavitvijo tega bivaka smo še enkrat dokazali, da zmoremo in hočemo. Še posebej vesel sem, da smo kar tri generacije združile moči pri delu.

Sedaj bi pa najprej prosil Miha Fonda, da nam odkrije tablo Adijevega bivaka, ki jo je tudi izdelal, nato bi pa prosil Uroša in Hedviko, da prideta bližje in da skupaj prerežemo slavnostni trak in uradno otvorimo Adijev bivak in ga predamo svojemu namenu.

Da pa se Vam ne bo mudilo v dolino smo pripravili nekaj malega zakuske, katere nimamo želje nositi v dolino tako da vas vabim da še nekaj prigriznemo in skupaj nazdravimo. Hvala vsem skupaj še enkrat in veselim se nadaljnjega dela in dobrega sodelovanja med nami.

01.10.2022                                                                     Matic Pečovnik, predsednik PD Prebold



Oglejte si tudi