V sredo, 28.5.2025 je v Medgeneracijskem centru Prebold zadišalo po eksotičnih začimbah in toplini domače kuhinje. Gostja tokratne kuharske delavnice je bila Cvetka Kocjan iz Cvetkine hiše, ki nas je popeljala na pravo kulinarično popotovanje.
Za predjed nam je pripravila okusne torteline z avokadovim namazom, ki so se kar topili v ustih. Glavna jed so bili mehki piščančji zrezki v nežno sladki mangovi omaki z mandlji, postreženi z rižem, popolna kombinacija okusov, ki jo je gospa Cvetka ustvarila po svojem lastnem receptu. Dodala je še svežo solato s koščki hruške, ki je jed prijetno osvežila.
Piko na i pa je dodala s slastno sladico, salzburgškimi nockerli, prava penasto sladka in lahkotna poslastica, ki je razveselila prav vse in nam nežno pobožala brbončice. Vse smo Cvetki z veseljem pomagale pri pripravi slastne pojedine in se zraven naučile veliko novega.
Ob izvrstni hrani so nam zaigrali Porini pa počini godci, ki so s svojo glasbo ustvarili prijetno in domače vzdušje. Pesem, smeh in dobra volja so napolnili prostor, ki je za nekaj ur postal središče topline, znanja in povezovanja.
Iskrena hvala Cvetki Kocjan za srčnost, izjemne okuse in deljenje svojega znanja, ter godcem za glasbeno spremljavo, ki je še dodatno obogatila našo delavnico.
Recept za današnjo glavno jed po izvirni zamisli gospe Cvetke lahko dobite v Medgeneracijskem centru Prebold.
Vabljeni, da pridete po svoj navdih!
Informacije: mcp@prebold.si, 031 722 201, ali osebno na centru




