Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Prenova Gaja Prebold

Če ste se v zadnjem času sprehajali v okolici bazena in Gaja, ste verjetno opazili, da se je precej spremenil izgled. Požagala so se nevarna drevesa, splanirala se je površina. Z vami želimo deliti idejno zasnovo, kako bo Gaj izgledal po prenovi.

V letu 2024 občina pristopa k prenovi Gaja. Cilj projekta je zagotoviti nov zunanji prireditveni prostor v naravi, kjer se bodo lahko izvajali različni letni in zimski koncerti, predstave, delavnice, učilnice na prostem, športne aktivnosti. Na ta način želimo spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje, saj so v Gaju že urejena igrala za otroke, zunanji fitnes, v
neposredni bližini pa ima prostore tudi Društvo upokojencev. Z investicijo želimo izboljšati življenjski slog prebivalcev, gre za ustvarjanje skupnosti – prireditveni prostor je prostor, kjer se ljudje zbirajo, družijo, uresničujejo skupne interese in ustvarjajo povezave skozi skupne interese in dejavnosti. Prireditveni prostor bo namenjen širši javnosti ter različnim kulturnim, turističnim in športnim ustvarjalcem. S povečanjem zunanjih prireditvenih površin se rešuje problematika širše skupnosti. Delno izkoriščen prostor se poveča in se spremeni v živahno in uporabno okolje.

Oglejte si tudi