Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Veronika Deseniška ljubezen prinesla tudi v preboldsko knjižnico

V sredo, 30. novembra, sta Občinsko knjižnico Prebold obiskala producenta letošnjega glasbenega spektakla najvznemirljivejše legende Celjskih grofov – Veronike Deseniške. V muzikal ljubezni sta zbrane popeljala Tilen Naraks in Matija Kovač.

Ideje, stres, premišljevanje in predvsem – veliko volje in poguma. Vse to so potrebovali snovalci Veronike Deseniške, ko so se že pred leti odločili, da bodo na slovenski oder postavili nekaj novega, drznega in drugačnega.

Rodila se je Veronika Deseniška. V resnici so jo ponovno obudili iz številnih legend in zgodovinskih romanov, in tako je nastala zgodba izpod peresa znanega pisca, novinarja in igralca Janeza Usenika, takrat še 22-letni mladi skladatelj Leon Firš pa je poskrbel za več kot odlični glasbeni del.

Tilen Naraks iz Društva za glasbeno gledališče Slovenije in Matija Kovač iz Hiše kulture Celje sta nas v že skoraj predprazničnem času popeljala v zgodbe iz ozadja, spoznala z muzikali nasploh in nas poglobljeno sprehodila skozi nastajanje Veronike Deseniške. Vesela sta, da bodo tudi v letu, ki prihaja, slovenskemu občinstvu ponudili nove datume muzikala, mogoče pa se v bližnji prihodnosti že obetajo tudi prvi skoki čez meje naše države.

Vsi zbrani pa so se strinjali, da je zgodba o Veroniki Deseniški pravzaprav slovenska zgodba o Romeu in Juliji, in bili navdušeni nad dejstvom, da se je ravno mlada celjska ekipa lotila tako velikega projekta, ki bo prav gotovo ime naše doline ponesel še daleč naokrog.

Fotografa: Darko Naraglav in Ivan Lipičnik.

Oglejte si tudi