Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Na pragu pomladi z likovno sekcijo KUD Polzela v preboldski knjižnici

V torek, 13. marca 2018, so v Občinski knjižnici Prebold svoja likovna dela na ogled postavili člani likovne sekcije Kulturno-umetniškega društva Polzela. Razstavo, ki nosi navdihujoč naslov Na pragu pomladi, sta slovesno odprla župan Občine Prebold Vinko Debelak in podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik. Dogodka so se udeležili tudi predsednica Zveze likovnih društev Slovenije Klavdija Sitar, predsednik KUD Polzela Marko Slokar, predsednica likovnikov Kulturnega društva Andraž Ida Jevšnik, predsednica likovne sekcije Mavrica Tabor Julijana Juhart in predsednik likovnikov Rifnik Šentjur Dragan Podovac.

Uvodoma je bibliotekarka Lea Felicijan prebrala nekaj pomladnih impresij slovenskih pesnikov, nato pa je 31 razstavljavcev z veseljem, da kljub dežju na ta dan kličemo pomlad, nagovorila predsednica likovne sekcije KUD Polzela Mojca Korošec. Besedo je predala domačinki Tatjani Štinek, ki je povedala: »Kar nekaj nas je Preboldčanov, ki so nas polzelski likovniki sprejeli medse, ta barvita knjižnica pa nas je že večkrat gostila, ko smo samostojno razstavljali svoja likovna in fotografska dela. Prav člani društva, obe občini Prebold in Polzela, naši domači, prijatelji in sorodniki ter družine pa ste tisti, ki nas pri delu podpirate. Belino zime smo prekrili s pisano paleto barv, ki v tem ambientu kar zažarijo. Tako kot danes, ko prvič skupinsko razstavljamo svoja dela, in to v posebnem letu 2018, ko naša likovna sekcija praznuje trideset let delovanja.« Kot drobno pozornost in v zahvalo je nato vsak izmed razstavljavcev prejel pomladni cvet. Župan Občine Prebold je trenutek odprtja pospremil z besedami zadovoljstva nad tkanjem trdnih medčloveških vezi in nad tem, da so likovniki postavili na ogled, kar imajo v sebi. Podžupan Občine Polzela je bil ob tem prav tako navdušen, kajti likovniki so s svojimi deli odprli vrata koledarski pomladi.

Prijeten in barvit marčevski večer na pragu pomladi so s kulturnim programom popestrili klarinetisti iz Kulturno-glasbenega društva Cecilija Polzela v sestavi: Tay Leo Kralj, Tinkara Skok in Neža Zupan, pod mentorstvom Gašperja Smisla. S pomladno pesmijo Vzemiva si čas je zbrane razveselila Stanka Kopušar.

Razstava bo na ogled do 14. aprila 2018 v času odprtosti preboldske knjižnice.

Besedilo: Lea Felicijan
Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi