Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
14°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

Izdelovanje rož iz krep papirja v Občinski knjižnici Prebold

Izdelovanje rož iz krep papirja v Občinski knjižnici Prebold

V soboto, 11. maja 2024, smo se v Občinski knjižnici Prebold posvetili nadvse prijetnemu opravilu – izdelovanju rož iz krep papirja. Delavnico je vodila Simona Guček v sodelovanju z Združenjem multiple skleroze Slovenije. Organizacija deluje že 51 let s številnimi dejavnostmi, ki jih že vseskozi izvajajo njeni člani in ob tem širijo pozitivno sporočilo, da je življenje lepo.

»S posebnimi socialnimi in drugimi programi uresničujemo namen združevanja oseb z multiplo sklerozo ter izvajamo pomoč pri njihovem vsakdanu tako z zdravstvenega kot psihosocialnega vidika. Programi so namenjeni našim članom, širšo družbeno skupnost na lokalni in državni ravni pa vseskozi ozaveščamo o bolezni multiple skleroze. Izjemnega pomena je program za psihosocialno pomoč članom, v katerega smo vključili tudi ustvarjalne delavnice. Skozi ustvarjanje želimo spodbujati miselne in delovne sposobnosti, kar med drugim prispeva k večji samozavesti. Pomembno je, da se o multipli sklerozi pogovarjamo s prijatelji in družinskimi člani, vzdržujemo svoj zdrav življenjski slog, bolezen čim prej sprejmemo in z njo, kolikor se le da, čim bolj optimistično živimo,« je ob ustvarjanju povedala predsednica celjske podružnice Združenja Elizabeta Pongrac.

 

Na sobotni ustvarjalnici so udeleženci prepogibali, svaljkali, gubali, kodrali, rezali krep papir, naučili so se izdelati različne oblike in vrste papirnatega cvetja. Nastale so osupljive vrtnice, nageljni, tulipani … Izdelano cvetje so zvezali v šopke, ki bodo kot papirnata dekoracija popestrili vzdušje naših domov. Simona Guček nam je ob koncu delavnice razkrila: »Rože iz krep papirja me spremljajo že od otroštva, kot deklico me je za ustvarjanje navdušila mama. Rada razveselim prijatelje z rožico ali šopkom iz krep papirja, v vsakem ustvarjenem cvetu sta duša in srce. In v vsakem domu, kjer prebivajo moje rožice, sije sonce ljubezni.«

 

Besedilo in fotografije: Lea Felicijan


Oglejte si tudi