Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
16°C
6°C

Javno naznanilo o objavi pobude v postopku državnega prostorskega načrtovanja za zagotavljanje poplavne varnosti v Spodnji Savinjski dolini

Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja v skladu z določbami Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3) organizira javno objavo pobude za državno prostorsko načrtovanja za zagotavljanje poplavne varnosti v Spodnji Savinjski dolini (v nadaljnjem besedilu: pobuda). Ministrstvo je skupaj z ustanovljeno projektno skupino v skladu z ZureP-3 pripravljavec v predmetnem postopku državnega prostorskega načrtovanja.

Pobuda bo v času med 8. decembrom 2022 in 27. januarjem 2023 javno objavljena na spletnih straneh Ministrstva za okolje in prostor na povezavi https://www.gov.si/teme/drzavni-prostorski-nacrti/ (Javne razgrnitve in seznanitve).

Z namenom podrobnejše seznanitve javnosti, bo organizirana javna predstavitev pobude v torek, 10. januarja 2023 s pričetkom ob 17. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec, Aškerčeva 9a, Žalec.

Javnost ima možnost v času javne objave pobude nanjo dati predloge in pripombe. Le-te lahko javnost poda na javni predstavitvi ali jih pošlje na naslov Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska cesta 48, Ljubljana, ali na elektronski naslov ministrstva gp.mop@gov.si, pri čemer naj v rubriki »zadeva« navede ključne besede »Pobuda za DPN Spodnja Savinjska dolina«.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi