Logo MojaObčina.si

Prebold

DANES
13°C
11°C
JUTRI
19°C
12°C

Enkrat bosta lahko rekli: »Imava dom …«

Pomagajmo Nataši in Nini do obnovljenega doma Nataša in njena hči Nina iz Kasaz sta konec leta 2019 izgubili partnerja in očeta. Od njegove smrti se ne znajdeta in sta v izjemno težki socialni stiski. Mama zaradi slabega zdravstvenega stanja ne more delati, hči zaključuje srednjo šolo in bo jeseni nadaljevala šolanje na fakulteti v Mariboru. Hiša s petimi manjšimi prostori, ki so jo zgradili v 90-ih letih, je nevzdrževana in notranjost nevredna človekovega življenja, tako je v slabem stanju.

Nataši in Nini so začeli pomagati oktobra lani. Prostovoljci žalskega območnega združenja Rdečega križa so jima pomagali s čiščenjem odvečnih stvari v hiši, poskušajo vzpostaviti centralni sistem ogrevanja. Njuna stanovanjska hiša je potrebna celovite obnove; najbolj oken in vrat ter centralnega ogrevanja.

RKS je iz Solidarnostnega sklada namenil 2.500,00 evrov, podjetja in organizacija: Juteks 2.000,00, Novem 300,00, HRC in Vija 100,00 ter Škofijska Karitas Celje 815,79 evra. Skupaj so zbrali 5.815,79 evra. Za popravilo električne instalacije so odšteli 168,44, za obnovo strehe 2.547,35 evra in centralno ogrevanje 3.000,00 evrov. S tem so porabili skoraj vsa sredstva.

Preden se je poslovil njun partner in oče so živeli samo od njegove plače. Mesečnih prihodkov je bilo premalo, da bi z njimi poleg plačevanja tekočih stroškov gradili še hišo. Zato sta jo Nataša in Franc urejala sproti; vsak mesec sta kupila del gradbenega materiala. Franc je večinoma hišo urejal sam, zato so dela zaradi njegove prezgodnje smrti ostala nedokončana.

Mama in hči prejemata pokojnino za očetom in denarno socialno pomoč, hči še štipendijo in za obnovo hiše nimata dovolj sredstev.

Želijo zamenjati dotrajana okna ter notranja in zunanja vrata, urediti kopalnico: do konca položiti keramične ploščice, zamenjati sanitarno keramiko, prebeliti stene, položiti mavčne plošče v sobi, ki je še neobdelana ter v sobe postaviti pohištvo, da bosta enkrat lahko rekli, da imata dom.

Pomagajte Nataši in Nini kupiti material, donirajte finančna sredstva na TRR ter z E- in SMS-donacijami:

1.     Donacija finančnih sredstev na TRR:

Koda namena: CHAR

Namen: Nataša in Nina

TRR: SI56 6100 0002 7180 620

Referenca/sklic: SI00 2021-4

Prejemnik: RKS – OZ Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec

 

2.     E-donacije: s QR-kodo in plačilno kartico preko spleta: https://zalec.ozrk.si/sl/e_donacije/

 

3.     SMS-donacije: Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo ZID5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za pomoč pri obnovi Natašine in Ninine hiše. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T-2 in A1. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija s o objavljeni na spletni strani https://zalec.ozrk.si/.

Akcija zbiranja finančnih sredstev je do 31. 12. 2022.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi