Ali tudi sami ugotavljate, da je kakovost in vitalnost hrane v upadanju?
- kako in na kakšen način si lahko sami pridelamo visokokakovostno hrano,
- kakšen pomen imajo pri tem rodovitna tla,
- zakaj je pomembno, da sta vegetativni in generativni razvoj rastlin v ravnovesju in
- kakšen je vpliv takšne hrane na človeka v primerjavi z drugimi metodami pridelave hrane.
Pogledali si bomo tudi celostne metode, ki jih biodinamični raziskovalci uporabljajo za določanje notranje kakovosti hrane.
O predavateljici:
Dr. Maja Kolar je doktorski študij zaključila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Je strokovna sodelavka Inštituta Ekosemena, sodeluje pri različnih projektih doma in v tujini na področju ekološkega in biodinamičnega izobraževanja in svetovanja. Je predavateljica za področje Ekološke pridelave hrane na Biotehniškem centru Naklo.
Sodeluje tudi pri Sekciji za biodinamično kmetijstvo v Goetheanumu v Švici.
Informacije: 031 722 201 - Mirica Reberšek, e-pošta: mcp@prebold.si ali osebno na centru.