Športno društvo Latkova vas vabi na VAMPIJADO - tekmovanje v kuhanju govejih vampov s pokušino.
KDAJ: sobota, 12.10.2024, ob 11. uri
KJE: Športni park Latkova vas
INFORMACIJE: 040 419 611 Aljaž
KJE: Športni park Latkova vas
INFORMACIJE: 040 419 611 Aljaž
Vabimo vas, da poskusite skuhati najboljše goveje vampe, obenem pa povabite tudi svoje navijače, da skuhane jedi tudi poizkusijo ter seveda, da navijajo za vas. Lepo povabljeni na Vampijado, saj bo poskrbljeno tudi za zabavo in druženje ob dobri glasbi!
Prijava:
Na tekmovanje v kuhanju govejih vampov se lahko prijavijo ekipe z največ tremi člani.
Prijave sprejemamo do vključno četrtka, 10.10. 2024 do 18.00 ure, na 040 419 611 Aljaž.
Prijavnina znaša 30 EUR - plača se pred pričetkom tekmovanja.
Na tekmovanje v kuhanju govejih vampov se lahko prijavijo ekipe z največ tremi člani.
Prijave sprejemamo do vključno četrtka, 10.10. 2024 do 18.00 ure, na 040 419 611 Aljaž.
Prijavnina znaša 30 EUR - plača se pred pričetkom tekmovanja.
Navodila za tekmovalce:
Zbor tekmovalcev bo ob 10. uri. Pred pričetkom vas bomo seznanili s pravili sodelovanja in kriteriji ocenjevanja ter predstavili strokovno komisijo.
Zbor tekmovalcev bo ob 10. uri. Pred pričetkom vas bomo seznanili s pravili sodelovanja in kriteriji ocenjevanja ter predstavili strokovno komisijo.
Priprava in oprema prostora:
Organizator zagotovil mizo in eno klop. Za dekoracijo poskrbi ekipa sama. Ekipe se same oskrbijo z ustreznimi pripomočki za delo: kotličkom za kuhanje, predpasniki, krpami, kuhinjskim priborom (deska za rezanje, nož, zajemalka, kuhalnica in podobno), posoda za vodo, . . .
Dovoljeno je kuhanje s plinskim gorilnikom v enem kotličku.
Organizator priskrbi 3 kg vampov in 2 kg čebule. Tekmovalci si priskrbijo začimbe in druge dodatke. Ob prijavi ekipi pripada kruh, porcije in pribor.
Priprava vampov (rezanje čebule in vampov) se lahko prične šele, ko organizator najavi start.
Organizator zagotovil mizo in eno klop. Za dekoracijo poskrbi ekipa sama. Ekipe se same oskrbijo z ustreznimi pripomočki za delo: kotličkom za kuhanje, predpasniki, krpami, kuhinjskim priborom (deska za rezanje, nož, zajemalka, kuhalnica in podobno), posoda za vodo, . . .
Dovoljeno je kuhanje s plinskim gorilnikom v enem kotličku.
Organizator priskrbi 3 kg vampov in 2 kg čebule. Tekmovalci si priskrbijo začimbe in druge dodatke. Ob prijavi ekipi pripada kruh, porcije in pribor.
Priprava vampov (rezanje čebule in vampov) se lahko prične šele, ko organizator najavi start.
Kriteriji ocenjevanja strokovne komisije:
• UREJENOST KUHARJEV
• STRUKTURA VAMPOV
• BARVA, VONJ IN OKUS VAMPOV
• SPLOŠNI VTIS (DELO, DEKORACIJA, HIGIENA)
• UREJENOST KUHARJEV
• STRUKTURA VAMPOV
• BARVA, VONJ IN OKUS VAMPOV
• SPLOŠNI VTIS (DELO, DEKORACIJA, HIGIENA)
Po razglasitvi zmagovalcev se posamezne porcije vampov razdelijo med obiskovalce. Prodaja pijače na stojnici je prepovedana.

