Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
-1°C
JUTRI
5°C
5°C

Modrost travme - dokumentarni film Dr. Gabor Mate -ja

##VIEWS##

Travma je nevidna sila, ki oblikuje naša življenja in način kako živimo, ljubimo ter razumemo svet okoli sebe. Je izvor naših najglobljih ran. Dr. Maté nam ponuja novo vizijo: družbo, ozaveščeno o travmi, v kateri starši, učitelji, zdravniki, sodniki in vsi pomembni odločevalci niso osredotočeni na potlačevanje simptomov in obsojanje, temveč se trudijo razumeti vzroke, ki pri ranjenem človeku sprožijo zaskrbljujoče vedenje in bolezni. Kaže nam pot do individualne in kolektivne ozdravitve.

Po mnenju dr. Gaborja Matéja je medsebojna povezanost tesnobe, kroničnih bolezni in uporabe psihoaktivnih substanc običajna – vendar ne tako, kot si morda predstavljamo.

V fimu Modrost travme bomo skupaj z zdravnikom, avtorjem svetovnih knjižnih uspešnic in prejemnikom častnega odlikovanja kanadskega reda za zasluge dr. Gaborjem Matéjem raziskovali, zakaj se zahodna družba sooča z epidemijo tesnobe, kroničnih bolezni in uporabe psihoaktivnih substanc.

Gre za neprecenljivo izkušnjo človeka, ki je življenje posvetil razumevanju povezave med boleznijo, odvisnostjo, travmami in družbo.

Modrost travme je film, ki je dobro, da si ga ogleda vsak. Travma ni način učenja, ki si ga želimo. Niti ni travma samo tisto najgroznejše, kar se lahko človeku zgodi. Je pa travma realna izkušnja, ki jo imamo. Film z izjemno pozitivno perspektivo pokaže kako lahko iz travme stopimo proti svoji celovitosti in ozdravitvi.

Po ogledu filma, bo pogovor in razpravo vodila Doris Polak Kuder, certificirana iz metode Dr. Gabor Mate-ja (t.i. Compassionat Inquiry)

Če želiš biti obveščen o tem in naslednjih predvajanjih filma Modrost travme, se javi tukajle: https://forms.gle/U5cyEyN35SrfZ7Hc7

 

VABIM TE NA predvajanje filma:

-        28. novembra 2023 ob 18:00

-        Medgeneracijski center Prebold, Dolenja vas 53, Prebold

-        Film je podnaslovljen s slovenskimi podnapisi.

-        PROST VSTOP omogočata Medgeneracijski center Prebold in Občina Prebold.

 

Se vidimo?

Doris

p.s. Naslov v izvirniku: Wisdom of Trauma. Dolžina filma: 87 minut. Igralci: Russel Brand, James Doty, Tim Ferriss. Režija: Maurizio Benazzo, Zaya Benazzo

Oglejte si tudi