Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Zlatoporočenca Zdenka in Danijel Satler

Že 50 let družno kmetujeta

V Založah v Občini Polzela sta v soboto, 11. decembra 2021, praznovala 50 let skupnega življenja 70-letna Zdenka in 83-letni Danijel Satler. Zakonca sta se odločila, da bosta jubilej praznovala v župnijski cerkvi na Polzeli z mašo in zlatoporočnim obredom,  ki ga je opravil domači župnik Urban Lesjak. Zaradi znanih koronaukrepov je  slavje potekalo v družinskem krogu in s sosedi.

Danijel Satler je doma na srednji kmetiji, vrsto let pa je njihova dejavnost usmerjena v proizvodnjo mleka. Na leto ga pridelajo nekaj več kot 300.000 litrov. Žena Zdenka, doma iz Dobriča, tudi izhaja iz kmečke družine. Po končani osnovni šoli je zaradi mamine bolezni ostala doma. Ko je dopolnila dvajset let, se je poročila z Danijem Satlerjem na kmetijo v Založe. V zakonu so se jima rodili štirje fantje: Sergej, Miran, Dani in Matej, ki je kmetijo od očeta Danija prevzel leta 2008. Delo na kmetiji nadaljujeta z ženo, družina pa se je v teh letih povečala še za tri hčerke, ki obiskujejo osnovno šolo na Polzeli. Pri Satlerjevih imajo že 11 vnukov.

Na jesen življenja Dani ni najbolj zadovoljen z zdravjem, medtem ko žena Zdenka opravlja še  gospodinjska in druga dela. Želja vseh ob zlatem jubileju je bila, da bi ostala zdrava še na mnoga leta.

Tone Tavčer                                                       

Oglejte si tudi