Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Zimovanje mladih planincev

Zaradi zdravstvenih omejitev dve leti nismo izvedli zimovanja mladih planincev. Letos smo ga, in sicer od petka, 17.,  do nedelje, 19. februarja 2023. Prisotnih je bilo 38 otrok ter 14 mentorjev in učiteljev.

Začeli smo v petek popoldne na zbirnem mestu za šolo, kjer smo naložili vso prtljago na avtomobilsko prikolico. Otroci so se s planinskimi vodniki podali peš proti Planinskemu domu na Gori Oljki. Ob prihodu so se namestili po sobah in se pripravili na večerjo. Zvečer smo se pogovorili o načrtu dela in pravilih vedenja. Malo smo zaplesali ob glasbi, se spoznali in razdelili v šest barvnih skupin zaradi boljše organizacije dela.

Sobotno dopoldne  je bilo precej delavno, saj smo izvedli šest strokovnih delavnic s planinsko tematiko: varstvo narave, prva pomoč, planinska oprema in gibanje v gorah, urejanje planinskih dnevnikov, urejanje planinskih poti in planinska orientacija. Po kosilu smo šli na dvourni zimski pohod. Pred večerjo je bilo nekaj prostega časa za igro in priprave na tematski pustni večer. Po večerji so bile intenzivne priprave kostumiranja in ličenja. Pustno rajanje, nastopanje in prepevanje je trajalo do desetih zvečer.

V nedeljo dopoldne smo se po skupinah pomerili v orientaciji. Po kosilu je sledila vrnitev peš v dolino. Hvala ekipi za pomoč pri izvedbi. 


Aleksander Mlakar - Sandi

Oglejte si tudi