Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zapeli, zaplesali in pomagali

Dobrodelni koncert v organizaciji Ustanove dobrodelni županov sklad Polzela je ponovno dokazal, da je naš čut za dobrodelnost močan in želja pomagati tistim, ki nas potrebujejo, zelo velika. Zato smo se na nedeljski večer, 16. aprila 2023, v Športni dvorani Polzela zbrali vsi, ki imamo odprto srce za stiske drugih, in vsi, ki imamo radi petje in ples.

Že deseti dobrodelni koncert je k sodelovanju privabil zanimive in raznovrstne goste, ki so znali ustvariti paleto glasbenih okusov. Na odru in pred njim so se nam pridružili tako najmlajši izvajalci, med katerimi so nekateri šteli le dobra štiri leta, kot odrasli uveljavljeni izvajalci. Vsi so nastopili z enim samim ciljem: s svojim nastopom pomagati in navdušiti obiskovalce dobrodelne prireditve.

Dogodek je otvoril orkester Kulturno-glasbenega društva Cecilija Polzela z več kot 20 izvajalci pod vodstvom Gašperja Smisla, njihovega predsednika in letošnjega prejemnika Prešernovega cekina. Z Gašperjevim skladateljskim delom pa se je tudi nadaljevalo, saj smo kot uvodno glasbo v prireditev zaslišali njegov avtorski avizo, ki ga bomo odslej na občinskih prireditvah gotovo slišali večkrat. Nadaljevanje programa je postreglo z nastopom vrtčevskega pevskega zborčka Osnovne šole Polzela, ki so z vsem srcem odpeli pesmi Sladka dežela in Štampiljka pod vodstvom mentorjev Vesne Hriberšek, Nine Slaprnik in Roka Tržana.

Prireditev je vešče povezovala Polzelanka Valentina Plaskan, sicer novinarka, televizijska in radijska voditeljica, igralka in sedaj tudi pesnica. H govoru je povabila tudi župana Jožeta Kužnika, ki se je zahvalil obiskovalcem, nastopajočim in vsem, ki so prireditev organizirali. Sledila je hip-hop plesna predstava deklic plesnega studia M-Dance, Podružnična šola Andraža se je predstavila z ljudskim plesom rašpla oz. konjski ples pod mentorstvom Mateja Letonje, številna zasedba osnovnošolskih plesalk Osnovne šole Polzela pa se je pod mentorstvom Anje Gojkovič zavrtela v zumba ritmih na sklado Rema. Devetošolka Gea Palir, ki se vse bolj s čudovitim glasom in odlično odrsko prezenco uveljavlja, je na koncertu navdušila z izvedbama Keeping me alive in Lepa si.

Vrtčevskemu in šolskem sklopu so sledili pop rock glasbeniki: Raptors Rock Band, ki so posebej za to prireditev pripravili akustično izvedbo svojih skladb, rockerska skupina A'n'J Rock Band s povednima avtorskima skladbama Luč v temi in Ljubezen daje moč ter Jan Potrč Band, ki je prepričal z avtorsko skladbo Nov dan in mešanico refrenov Heartbreak hotel, Circles in Beggin. Rokerske zvoke so zamenjali zvoki narodno zabavne glasbe z ansamblom Igor in zlati zvoki, ki so publiko povabili na ples s skladbami Labodi na Blejskem jezeru in Fantovske. Sledil je kabarejski del s Tanjo Pečenko, Maticem Doklerjem in plesno skupino Muzikalci. Za češnjo na vrhu dobrodelne torte pa sta se nam na odru pridružili energična pevka Alya, ki je pesem Dobro jutro, življenje zapela kar skupaj s publiko, in ena najvidnejših slovenskih pevk zabavne in resne glasbe Nuška Drašček s pesmima Tak dan in francosko Après-toi.

Voditeljica se je ob koncu zahvalila nastopajočim ter obiskovalcem in donatorjem, ki so za dober namen zbrali 5.948,00 evrov, prireditev pa zaključila z mislijo, da smo v skupni pomoči najmočnejši.

Teja Zidanski

Foto: Bina Plaznik

 

Oglejte si tudi