Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
33°C
17°C
JUTRI
34°C
15°C
2001

Zanimanje za uporabo javnih koles čedalje večje

Javni sistem izposoje koles KolesCE v osmih občinah Savinjske regije ima do danes registriranih že več kot 8880 uporabnikov, ki so od vzpostavitve leta 2018 skupno opravili več kot 115.000 najemov. V Občini Polzela si lahko uporabniki izposodijo električna in navadna kolesa na dveh postajah, pri Športni dvorani Polzela ter na javnem parkirišču v Ločici. Postaji sta dobro obiskani, zanimanje za uporabo koles pa se povečuje.  

Povprečen najem kolesa v Občini Polzela traja 22 minut, uporabniki pa povprečno prekolesarijo nekaj več kot 7 kilometrov. Skupaj smo tako samo v Občini Polzela do danes prekolesarili že več kot 2600 kilometrov.

Statistika uporabe sistema KolesCE kaže, da kolesa dobro povezujejo Občino Polzela z Občino Žalec in Mestno občino Celje, saj se kolesa  uporabljajo za opravljanje vsakodnevnih poti med postajami sistema KolesCE v vseh vključenih občinah. Prav tako opažamo, da je najvišja frekvenca najemov koles v Občini Polzela v jutranjih in popoldanskih konicah, kar pomeni, da predvsem električna kolesa sistema KolesCE predstavljajo pomembno, okolju prijazno alternativo drugim oblikam mobilnosti med Polzelo in okoliškimi občinami.

Uporaba koles v veliki meri poteka prek mobilne aplikacije »nextbike«, ki je brezplačno na voljo v trgovini Google Play, App Store in AppGallery. S pomočjo aplikacije uporabnik preprosto slika QR-kodo na zadnjem delu kolesa oziroma vpiše številko kolesa in aktivira najem. Pred prvim najemom je potrebna registracija, ki je mogoča prek mobilne aplikacije, spletne strani www.kolesce.si ali terminala. Registracijo in gotovinsko plačilo je mogoče opraviti tudi na fizičnem prodajnem mestu KolesCE (Avtobusna postaja Nomago Celje, Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje).

Letna naročnina za uporabo koles velja 12 mesecev od nakupa in stane 10 evrov za najem navadnih koles ter 20 evrov za najem električnih in navadnih koles. Z letno naročnino je prvih 30 minut vsakega najema kolesa brezplačnih. Tarifa velja za najem kolesa za posameznega uporabnika.

Kolo sistema KolesCE si lahko izposodite in vrnete na kateri koli postaji na območju občin Polzela, Žalec, Celje, Laško, Šentjur, Slovenske Konjice, Zreče in Štore. Skupno je v sistemu KolesCE aktivnih že 52 postaj.

Če imate vprašanje ali težavo, je na voljo 24-urni klicni center za podporo uporabnikom na številki 01 431 77 60 ali prek elektronske pošte bikes@nomago.si.

Nomago

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi