Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Konec projekta Svetovanje zaposlenim v Savinjski regiji 2016-2022 (do 31. marca 2022)

UPI Ljudska univerza Žalec je od junija 2016 dalje s pomočjo finančnih sredstev Evropskega socialnega sklada, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter partnerske mreže na območju Savinjske regije vsem zaposlenim prebivalcem brezplačno zagotavljala kakovostno in celovito informiranje in svetovanje ter ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja.
Projekt je bil namenjen vsem zaposlenim, ki so potrebovali dodatna usposabljanja, kvalifikacije ali prekvalifikacije zaradi potreb na trgu dela in delovnem mestu oziroma so si želeli povečati ali izboljšati svoje kompetence.

Zaposlenim je bilo tako na voljo: pomoč pri odkrivanju in izoblikovanju lastnih potreb, interesov in kariernih ciljev, pomoč pri prepoznavanju in ovrednotenju znanj, spretnosti in delovnih izkušenj, pridobljenih vsakodnevno, na delovnem mestu, doma, v krogu prijateljev…, pomoč pri izdelavi izobraževalnega načrta in zbirne mape dosežkov, informiranje o možnostih pridobivanja novih znanj in kompetenc ter financiranja, pomoč in spodbuda pri odločitvi ter spremljanje na poti izobraževanja ali pridobitve kvalifikacije.

Projekt se bo z 31. marcem 2022 končal. V njem so sodelovali: UPI Ljudska univerza Žalec kot nosilec in koordinator projekta, Ljudska univerza Celje, Ljudska univerza Rogaška Slatina, Šolski center Slovenske Konjice - Zreče in Šolski center Celje.

Dejavnosti informiranja in svetovanja ter ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja se je od načrtovanih 1800 udeležilo kar 2059 zaposlenih. Več kot 1800  oziroma 87 % zaposlenih se je vključilo v različne oblike usposabljanja,  izobraževanja ali postopke pridobivanja nacionalne poklicne kvalifikacije in certifikatov. Sodelovali so z več kot 65 različnimi podjetji in ključnimi deležniki.

Ob koncu projekta so v avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu pripravili dogodek, na katerem so predstavili rezultate projekta. Poleg predstavnikov vseh partnerskih organizacij so se ga udeležili predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Andragoškega centra Slovenije, župan Občine Žalec Janko Kos in župan Občine Polzela Jože Kužnik ter drugi vidnejši predstavniki lokalnega okolja. Osrednji govornik je bil prof. dr. Matej Tušak, ki je navzoče izzval z miti in zmotami o delavnosti Slovencev.

Dejavnost informiranja in svetovanja vsem odraslim bodo partnerji nadaljevali v sklopu javne službe, financirane iz proračuna Republike Slovenije. Vsi odrasli, ki bodo pred izobraževanjem, med njim in po njem potrebovali svetovalno podporo, je bodo tako lahko še naprej brezplačno deležni na sedežih partnerskih organizacij.              


Tone Tavčer

Oglejte si tudi